‘’Emekliyi her zaman yıldızımız bildik’’

27 Mart 2015 18:36

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi’ni ziyaret eden MHP Milletvekili aday adayı Hakan Demirtaş, MHP olarak emeklileri hiçbir zaman ikinci plana atmadıklarını belirterek, “Başlarımız göğe erse de büyüklerimizi her zaman yıldızımız bildik. Bunun bilincinde siyaset yapıyoruz” dedi.

MHP Milletvekili aday adayı Hakan Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında dün Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi’ni ziyaret etti. İlk olarak Demirtaş’a emeklinin sorunlarını aktaran Dernek Başkanı Abdülkadir Ersal, Isparta’da 75 bin emekli olduğunu belirterek, “Isparta’da 75 bin emekli, derneğimize kayıtlı 9 bin 850 üyemiz mevcut. Isparta’da emeklilerimizin sıkıntıları çok büyük. Eğer ziyarete gelen aday adayları milletvekili olarak Meclise giderse burada verdikleri sözleri tutsunlar. Şunu bilsinler ki; Çünür’ü geçtikten sonra geri geldiklerinde o sözler kendilerine hatırlatılacaktır. Verilecek her söz namus sözüdür” dedi.

ÇÜNÜR’Ü GEÇTİKTEN SONRA GERİ GELMEME DURUMUMUZ YOK

MHP aday adayı Hakan Demirtaş ise gerek emekli gerekse memleketin sorunu çözebilecek tek partinin MHP olduğunu söyledi. Sorunları çözmek için iktidara talip olduklarını vurgulayan Demirtaş, “Türkiye siyasetinde büyük bir yer almış olsak da nüfus olarak küçük bir yerde yaşıyoruz. Haliyle birbirimizi tanıyan kişilerle daha rahat konuşabilecek konumdayız. Isparta’nın hangi mahallesinde, evinde kim oturmakta, hangi evinde ne yemek pişmekte bunları nokta nokta bilebilecek konumda Ispartalıyız. Çünür’ü geçip geri gelmeme veya Çünür’den sonra buraları unutma ihtimalimiz yok. Filler ölmeden önce memleketlerine geri dönerlermiş. Bizim Isparta’dan ayrı kalma durumumuz yok.”

EMEKLİNİN HER ZAMAN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

Öte yandan MHP’nin seçim programında emekliler için güzel gelişmeler olduğunu ancak bunları 7 Nisan’dan sonra açıklayacaklarını ifade eden Hakan Demirtaş, “Emeklileri MHP olarak hiçbir zaman ikinci plana atmış değiliz. Başlarımız göğe erse de büyüklerimizi her zaman yıldızımız bildik. Her zaman başımız üzerinde yeriniz vardır. Bunun bilincinde siyaset yapıyoruz. 15 yıl önceki emeklinin durumu neydi? Şuan ki durumu ne? Eskiden çay simit parasıyla hesap yaparlardı şimdi kendi yaptıkları hesapların da altında maaşları var. Açlık sınırının altında asgari ücret ve emekli maaşları var. Allah’ın izni ile bunu düzeltebilmek için buradayız” şeklinde konuştu. Ziyaret konuşmaların ardından karşılıklı sohbetle son buldu.

 

 

Bu haber 608 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...