Üzerinden daha 1 gün bile geçmedi!

26 Mart 2015 19:06

Görgü tanıkları Isparta Belediyesine ait araçların uluslararası Gökkubbe Fuar Alanı yanı eski ISBAŞ Fabrikası içerisine moloz ve çöp döktüğünü ileri sürdü. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kısa süre önce bu konuda Belediyeyi uyarmıştı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, gelişi güzel dökülen inşaat atıklarıyla ilgili Isparta Belediyesi’ni uyarmıştı. Bunun üzerine Belediye, Minasın şehir çöplüğü yanında moloz atıkları için yer belirlemiş ve bu atıklarının atılabileceği alan için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden lisans talep etmişti. Hatta bundan sonra da moloz atıklarının lisanslı bölge dışında bir yere dökülmesine izin verilmeyecekti.

BU YASAĞI YİNE BELEDİYE ÇİĞNİYOR!

Ancak Isparta, şehrin değişik yerlerine gelişi güzel inşaat atıklarının dökülmesinin ardından yeni bir çevre ayıbı ile karşı karşıya kaldı. Eski ISBAŞ Fabrikası’nın alanı adeta çöplüğe döndü. Hatta belediyenin sokaklarını temizleyen araçlar bile çöplerini bu alana boşaltıyor. Yaşanan bu olumsuzluk mahalle sakinlerinin tepkisini çekmiş durumda. Göz göre göre dökülen dökülen molozlar, çöpler sağlığı ve çevreyi tehdit ederken görüntü kirliliğine de neden oluyor.

ISPARTA’YI BÖYLE Mİ TANITACAĞIZ?

Öte yandan uluslararası fuar alanının yanı başında yaşanan bu hadise akıllarda bir de soru işareti bırakmış durumda. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın her fırsatta övgü dolu sözlerle bahsettiği Gökkubbe Fuar Alanı’nın yanı başında yaşanan bu olayın bir önce sonlandırılması ve lisans başvurusunda bulunan Minasın bölgesine götürülmesi gerekiyor.

 

 

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...