“Isparta’yı her yönden uçuracağım”

26 Mart 2015 19:04

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Aday Adayı Nuri Özkul, 29 Mart’ta gerçekleştirilecek olan ön seçim öncesi CHP’li üyelerden destek istedi. Ön seçim pusulasında 15’nci sırada olduğunu belirten Nuri Özkul, 1975 yılından bu yana CHP ailesinde yer aldığını ifade ederek, “7 Haziran günü seçildiğim andan itibaren Milletvekilliği ile ilgili görevim başlar ve acemilik süreci çekmem” dedi.

Özkul açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “29 Marttaki Ön seçim önemli olsa da, 7 Haziran Seçimleri daha önemlidir.

Siyasi hayatım bundan böyle geçmişte olduğu gibi Isparta’da devam edecektir. Bir dönem vekillik yapmak istiyorum. Daha sonra gençlerin önünü açmak istiyorum. Bu onur bana yeter.

1975  yılından buyana 40 yıllık partiliyim. Parti içinde grup veya grupçu asla olmadım. İyi bir partili oldum.7 haziran günü seçildiğim andan itibaren Milletvekilliği ile ilgili görevim başlar ve acemilik süreci çekmem. Isparta’yı her yönden uçuracağım. Partimizi temsil etme konusunda özgeçmişimin dolu dolu ve yeterli olduğunu düşünüyorum.

20 Mart 1959 yılında ŞARKİKARAĞAÇ, Çiçekpınar Kasabası’nda doğdum.. İlkokulu doğduğum kasabada, Orta okulu ve Liseyi Şarkîkaraağaç’ta tamamladım. 1978 yılında Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazandım.1984 yılında mezun oldum. Ayrıca Optisyen’lik eğitimi aldım.

Siyasetle on beş yaşlarımda Şarkîkaraağaç Halk Evi ve CHP Gençlik kollarında tanıştım.78 kuşağı bir CHP’liyim. Meslek hayatıma Şarkîkaraağaç ’ta başladım.

Kendi ilçemde eczane ve optik işletmesi açarak 8 yıl çalıştım. SODEP ve SHP’nin ilçe yönetimlerinde görev aldım. Şarkîkaraağaç ‘ta SHP İl Genel Meclisi birinci sıra adayı olarak seçimlere katıldım.

1990 yılında Antalya’da Eczane ve Optik mağazaları açtım.1999 yılında Antalya Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi olarak seçilip 5 yıl aktif bir meclis üyeliği yaptım. Büyük bir kentte olmanın getirdiği zorlu süreçleri başarıyla aştım. Burada Siyaset, iş ve toplumsal hayatta kazandığım tecrübelerin kıymeti  paha biçilmez değerdedir. Spora hiç ara vermedim.

Antalya ve Akdeniz bölgesi Gözlükçüler Derneğinin, daha sonra Hasta Hakları Derneğinin(HAYAD) kuruluşunu gerçekleştirip uzun yıllar Genel Başkanlığını yaptım. Binlerce hastanın  yaşam hakkına sahip çıktım. Sağlık sömürüsüne karşı kamunun çıkarlarını korudum. 7 yıl Antalya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu ve Araştırma Hastanesi hasta hakları kurul üyeliği yaptım.

Isparta İli Kalkındırma Derneği, ADD, Hacettepeliler Derneği, ATİK, Antalya Kent konseyi üyeliklerim var. Evliyim ve Bilkent üniversitesi öğrencisi MERT adında bir oğlum Parla adında bir kız  çocuğum var.

NEDEN BENİ TERCİH ETMELİSİNİZ?

1-CHP Gençlik Kollarından geliyorum. Üniversitede öğrenci temsilciliği yaptım

2-40 yıllık parti geçmişim var,40 yıldır aktif olarak siyasetin içindeyim.

3-CHP den başka hiçbir partinin üyesi olmadım.

4-Gerek iş hayatı, gerekse cemiyet hayatında girişimci kişiliğimle başarılı oldum.

5-Milletvekilliğinin hazırlık aşaması sayılan 5 yıl Belediye meclis üyeliği yaptım.

6-Sadece el kaldırıp indiren bir vekil değil, aktif, üretken bir milletvekili olacağım

7-Hem Ankara hem de Isparta da birer ofis açacağım.

8-Maaşımın yarısını CHP örgütlerine bağışlayacağım.

9-Kendi ilçem Şarkikaraağaç’ta 3000 olan oyumuzu 13000 ‘e çıkaracağım.

10-Sahip olduğum liyakatla Isparta genelinde en az %20 oy artışı sağlayacağım

11-4 yıl vekillik süremde en az 1000 kişiye istihdam olanağı sağlayacağım.

12-Kadının İnsan Hakları konusunda ve Öğrenci bursları konusunda çalışacağım”.

 

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...