420 kişiye istihdam sağlandı

1 Kasım 2012 18:19

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Antalya’da toplandı. Antalya, Burdur ile Isparta’da 2010 Mali Destek Programı ile tamamlanan projelerle 312 kişi ve 2011 Mali Destek Programı kapsamında ise uygulama süreci devam eden projelerle yaklaşık 420 kişi istihdamını sağlayan BAKA, yeni mali destek programına çıkıyor. Batı Akdeniz’in potansiyelinin tanıtılmasında uluslararası organizasyonları başarıyla gerçekleştirerek işadamlarının iş yapabilirliğini sağlama anlamında önemli işlere de imza atan BAKA Yönetim Kurulu, bölgedeki yatırımcıların teşvik edilmesi amacıyla 15 milyon TL bütçeli yeni mali destek programını görüştü.

BAKA Yönetim Kurulu’nun Antalya Valiliği Toplantı Salonu’ndaki BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Isparta Valisi Memduh Oğuz’un başkanlığındaki toplantısına; Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, İl Genel Meclisi Başkanları Cavit Arı ve Osman Zabun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları Çetin Osman Budak ve Yusuf Keyik, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, kurul üyelerini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ve toplantıda çok önemli konuları görüşeceklerini belirtti. Vali Altıparmak, “Sayın Valimin şahsında Yönetim Kurulunu, Genel Sekreterimiz Tuncay Engin’in şahsında BAKA’daki arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Sanayiciyle, işadamlarıyla işbirliği ve bölgenin potansiyelinin sunulması, aynı zamanda dünyanın çok değişik ülkelerinden işadamlarının getirilmesi ve bölgenin tanıtılarak, onların burada iş yapabilirliğini sağlama anlamında çok önemli işlere imza atıldı. Aynı zamanda bölgedeki yatırımcıların teşvik edilmesi anlamında yüzlerce projeye destek verildi. Bu bölgemiz için büyük bir kazanç” dedi.

BAKA’nın son dönem faaliyetleri hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Isparta Valisi Memduh Oğuz da, ajansın kuruluş yılı 2010’da çıktığı10 milyon TL destek bütçeli, Sanayi ve Turizm Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı kapsamında destek alan projelerin başarıyla tamamlandığını proje sahiplerinin de katkılarıyla toplamda 20 milyon TL tutarında bir yatırım hamlesinin Batı Akdeniz’de başarıyla sonuçlandığını belirtti.

MALİ DESTEK PROGRAMLARIYLA SAĞLANAN İSTİHDAM

Toplam 20 milyon TL tutarında destek bütçesi bulunan 2011 Yılı Mali Destek Programı için Antalya’dan 160, Burdur’dan 60, Isparta’dan ise 80 proje olmak üzere toplam 300 proje başvurusu olduğunu hatırlatan Vali Memduh Oğuz, “Mali Destek Sözleşmesi imzalanma tarihinden itibaren 8 ay içinde tamamlanacak olan bu programda, yararlanıcıların kendi katkıları ve bizim vereceğimiz miktar ile birlikte toplam 40 milyon TL tutarında yatırım gerçekleşmektedir. Bunun yanında 2010 Mali Destek Programı neticesinde 312 kişi fiilen ve 2011 Mali Destek Programı ile yaklaşık 420 kişi istihdam sağlanmıştır” diye konuştu.

BAKA Yönetim Kurulu’nun ‘Ar-Ge ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi’, ‘Alternatif Turizmin Geliştirilmesi’ ve ‘Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi’ başlıklı yeni mali destek programlarını görüşeceğini belirten Vali Memduh Oğuz, bütçe rakamı ile her bir yararlanıcıya verilebilecek destek miktarının asgari ve azami tutarlarının tespit edileceğini kaydederek yeni Mali Destek Programının bütçesinin 15 milyon TL olduğunu açıkladı. BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Memduh Oğuz, açıklamasında şöyle dedi:

‘ÖZE ÖNEM VEREREK ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR’

“BAKA ile ilgili değerlendirme yapmak gerekirse, görüntüye önem vermeden öze önem vererek çok ciddi çalışmalar yapan bir kalkınma ajansı ile karşı karşıyayız. İki yıldır içinde bulunduğumu kalkınma ajansının Türkiye’deki kalkınma ajansları içinde en başarılılarından biri iddialı olmak gerekirse BAKA’nın Türkiye’deki en başarılı kalkınma ajansı olduğunu gururla söyleyebilirim.

Örneklerle hem Burdur’da hem de Isparta’da net faydalar görüyoruz. Antalya öteden beri çok gelişmiş turizmin başkenti olmuş önemli bir vilayet olduğu için bunun oran olarak hissedilmesi az olabilir ama özellikle Burdur’da ve Isparta’da kalkınma ajansının faydaları ve gayretleri çok yoğun bir biçimde görülmektedir. Bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz tabi bu bizi durdurmuyor. bizi daha da geliştirecek çareler arıyoruz. Memnuniyet verici bir başka taraf da halkımız, işletme sahipleri veya girişimci adayları da artık kalkınma ajansının ne olduğunu öğrendiler. Şimdi müracaatların daha bilinçli ve amaca uygun biçimde olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan toplantılarımız çalışmalarımız şekli değil fonksiyonel ve verimli olmaktadır. Bundan büyük bir memnuniyet duyuyorum.”

BAKA Yönetim Kurulu Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı. 

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...