SDÜ´de Ormancılık Günü Kutlandı

25 Mart 2015 18:46

Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi, Ormancılık Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşi Prof Dr. Ünal Eler’in katılımıyla Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programa Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, Gönen Kaymakamı Coşkun Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Balabanlı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Yrd. Doç. Dr. Cenk Celesin, müzik dinletisi gerçekleştirdi.  Katılımcılara güzel dakikalar yaşatan dinletinin ardından Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Balabanlı Celesin’e çiçek takdim etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Orman Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Mehmet Can Duran, sürdürülebilir doğal kaynaklardan biri olan ormanların korunmasında orman mühendislerine önemli görevler düştüğünü söyledi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci de yaptığı konuşmada ülkemizin, orman alanlarının az olmasına rağmen yapılan çalışmalarla bu alanları artıran ilk ülke olduğunu söyledi. Ormancılık mesleğindeki başarının ancak alınan temel eğitimle sağlanacağının altını çizen Değirmenci, SDÜ’ deki eğitimleri takdirle karşıladığını belirtti.

İnsanların, bilinçsiz kesim ve orman yangınları nedeniyle bitki ve hayvan türlerinin yok olmasına sebep olarak kendi yaşamlarını tehlikeye soktuğunu belirten Orman Fakültesi Dekanı Prof Dr. Cahit Balabanlı “ İnsanlara doğanın bir parçası olduklarını hatırlatmak gerekir. Bunu yapmaya da genç nesillerin eğitimiyle başlanmalıdır.” dedi.

Rektör Yardımcısı Hüseyin Akyıldız da konuşmasında, yan yana duran ağaçların dünyadaki insanların kardeşliğinin sembolü olduğunu belirterek ormanların güçlendirilmesiyle ekosistemin de kalbinin güçlendirileceğini söyledi.

Söyleşiye, 21 Mart’ın “Ormancılık Gününün önemini anlatarak başlayan Prof. Dr. Ünal Eler, insanların doğayı tahrip etmekte yarıştıklarını söyledi. Zamanında ele alınıp çözülmeyen sorunların büyüyerek günümüze kadar ulaştığını belirten Eler, sorunların sadece ormancılıkla ilgilenenlerin değil her yaştan insanın elinden geleni gönüllü olarak yapmasıyla çözülebileceğini söyledi.

Söyleşinin sonunda Prof. Dr. Cahit Balabanlı, Prof. Dr. Ünal Eler’e plaket takdim etti.

 Programın ardından akademik unvanda yükselenlere binişleri giydirildi.

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...