‘’SDÜ’de bir kumpas var’’

20 Mart 2015 15:38

SDÜ Rektör adayı Prof. Dr. Nazmi Avcı, rektör adayı olarak çıkan herkese karalama kampanyası başlatıldığını duyurdu. Isparta’da üniversite tam rayına oturmuşken bir grup yüzünden tekrar rayından çıktığını ileri süren Avcı, ‘’Üniversitemizde bir kumpas var. Bu kumpas bizi nereye götürecek hep birlikte izleyeceğiz’’ dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Sosyoloji Profesörü Nazmi Avcı, dün Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında rektör adayı olduğunu açıkladı. Konuşmasını basın metnine dayalı olarak yapan Prof. Dr. Avcı, toplantının sorular bölümünde önemli açıklamalar yaptı. SDÜ’de her çıkan rektör adayına karşı saldıran, karalayan bir grubun olduğunu belirten Avcı, ‘’Sosyal medya üzerinden ciddi bir şekilde suçlamalar ve eleştiriler yapılıyor. Bu her aday çıktığında yapılıyor. Ben adaylığımı açıklayınca da aynı grup yine başladı. Kim rektör adayı olarak çıkarsa çıksın, rektör olduğunda barış ortamı, huzur ortamı ve adaletten söz ediyor. Korku dönemine son verileceğini söylüyor.

‘’KUMPAS KURULDU’’

Ama diğer taraftan da tam tersine korku oluşturuluyor. Kendi arkadaşlarımı bu toplantıya çıkaramadım. Çünkü korkuyorlar. Isparta üniversitesi tam rayına oturmuştu, her şey güzel giderken rayından çıktı. Paralelci diye bir kumpas kuruldu. Bunu yapanlar da paralelciler ve paralelcilerle ilişkisi olanlar. Her profesörün rektör adayı olmaya hakkı vardır. Benim için 'rektörün adayı' dediler. Ben öyleysem Turan hoca dışındaki tüm adaylar rektörün adamı ve adayı. Sayın Rektör, bunu söyleyenlerin sayesinde rektör olmuştur. Ortak çalışmalar içerisinde bulunmuşlardır. Üniversitemizde bir kumpas var. Bu kumpas bizi nereye götürecek hep birlikte izleyeceğiz’’ dedi.

‘’SORUNLU ÜNİVERSİTEYE NİTELİKLİ İNSAN GELMEZ’’

Öte yandan SDÜ adına endişelerini dile getiren Prof. Dr. Avcı, ‘’Nitelikli akademisyenler adına endişeliyim. Bu süreç sonucunda kazanan bir rektör olmayacak, Isparta kaybedecek, Isparta'ya kaybettirilecek. Sorunlu üniversiteye nitelikli insanlar gelmez, nitelikli insanlar kaçar. Allah böyle bir tehlikeden bizi korusun. Bu üniversite herhangi bir kumpasa feda edilecek kadar ucuz değildir. Derin bir endişe içerisindeyim. Gününde kadrosunu alamamış bir insan olsaydım da 'bana rektörün' adayı deselerdi. Zamanında kadrosunu alanlar, istediğini istediği gibi yapanlar bana bunu diyor. 19 yıldır buradayım. Çocuklarımın nüfusu buraya kayıtlı. Öğrencilerimiz bile artık korkmaya başladı. Buradaki kavga yayılırsa şehir kaybeder. Bunun örneği olan şehirler ve üniversiteler var’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 1427 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...