‘’Bu yoldan dönersek namus bize ar olsun’’

19 Mart 2015 18:57

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferi Günü’ne bu sözler damgasını vurdu: ‘’Gücünü Türk Milletinden alan Milli namus sahibi tüm yurttaşlarımız adına ilan ediyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti yoksa, Türk Bayrağı yoksa, Türk vatandaşlığı yoksa varlığımızın da bir değeri yoktur. O zaman yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun, biz bu yoldan dönersek namus bize ar olsun.’’

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferi Günü dolayısıyla dün Şehitlerimiz Isparta’da çeşitli etkinliklerle anıldı. İlk tören Şehitlikte başladı. Törene; Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Türkiye Garp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Musa İrez ve şehit yakını ve gaziler ile çok sayıda davetli katıldı. Törenin açış konuşmasını Binbaşı Seyit Mehmet Ünal yaptı. Ünal, ‘’Bugün Malazgirt, Kosova, Yemen, Galiçya, Sarıkamış, Çanakkale, Kocatepe, Kore, Kıbrıs, Hakkâri, Şırnak’ta ve memleketin her köşesinde ölümsüzlük şerbeti içenleri minnetle andığımız gündür. Bugün Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür’’ dedi.

‘’ATATÜRK’ÜN KURDUĞU MİLLİ DEVLET YAPISI ORTADAN KALDIRILAMAZ’’

Ardından Türkiye Garp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Musa İrez kürsüye geldi. İrez’in konuşması törendeki herkesi duygulandırdı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve sahibi olan Türk Milletinin adının vatandaşlık tarifinden ve Anayasa’dan çıkarılamayacağını belirterek konuşmasına başlayan İrez, ‘’Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan aziz vatandaşlarımız, ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz. Anadolu coğrafyasında Selçuklu ile başlayıp Osmanlı ile devam eden Türk Milletinin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük önder Atatürk’ün kurduğu milli devlet yapısı ortadan kaldırılamaz.

‘’ŞEHİT KANIYLA SULANMIŞ TÜRK VATANINA GECEKONDU

YAPMAK İSTEYEN BÖLÜCÜLERE KARŞI VAZİFELERİMİZ VAR’’

Şehit kanıyla sulanmış Türk vatanına gecekondu yapmak isteyen bölücülere karşı vazifemiz; Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Gücünü Türk Milletinden alan ve muhatabı sadece Türk Milleti olan milli vicdan ve Milli namus sahibi tüm yurttaşlarımız adına ilan ediyoruz ki; Türklük yoksa, Türkiye Cumhuriyeti yoksa, Türk Bayrağı yoksa, Türk vatandaşlığı yoksa varlığımızın da bir değeri yoktur. O zaman yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun, biz bu yoldan dönersek namus bize ar olsun’’ diye konuştu.

‘’ŞEHİTLERİMİZİN ÖNÜNDE TAZİMLE EĞİLİYORUZ’’

Konuşmaların ardından Vali Vahdettin Özkan, Şehitlik Anı Defterini imzaladı. Özkan, defteri imzaladıktan sonra ‘’Aziz şehitlerimiz; Barbarlığa karşı direnişin sembolü, vatan sevdamızı besleyen memleket harcısınız. Milli varlığımızın teminatı, milli ve manevi şuurumuzu geliştiren ve gelecek nesillere taşıyan en kutsi kurumun mümessillerisiniz. Yüce Mevla’dan dileğimiz milletimizin bu yüksek fedakârlık şuurunun daim olmasıdır. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere birlik ve bağımsızlık için eşsiz kahramanlık gösteren şehitlerimizin huzurunda tazimle eğilerek Allah’tan rahmet diliyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

ŞEHİTLİĞE KARANFİL BIRAKTILAR

Törenin ardından protokol üyeleri Şehitlikte tek tek karanfil bıraktı. Bu süreçte bazı şehit annelerinin duygularına engel olmaması dikkatlerden kaçmadı. Bazı mezarların başında ise şehidin kardeşleri ve babaları gözyaşı döktü. Karanfillerin bırakılmasının ardından Şehitlikte program sona erdi.

Bu haber 804 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...