700 öğrenci duygularını gökyüzüne bıraktı

19 Mart 2015 18:45

Yedişehitler İlkokulu’nun düzenlediği Çanakkale Şehitleri Anma Programında 700 öğrenci balon aracılığıyla yazdıkları şiir ve resimleri aynı anda gökyüzüne bıraktı. Seyir zevkine doyum olmayan bazı veliler duygularına hâkim olamadı.

18 Mart Şehitleri Anma günü dolayısıyla dün ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerden birine de Yedişehitler İlkokulu öğrencileri imza attı. Programın açışını Okul Müdürü Hasan Yalçınkaya yaptı. Yalçınkaya, ‘’Yedişehitler İlkokulu 1974 yılında açılmıştır. 1982’de ortaokul açılmış 1990 yılında ilköğretim okuluna döndürülmüştür. 2012’de 4+4+4 sistemi nedeniyle ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmıştır. Okulumuz 6 anasınıfı, 20 ilkokul ve bir özel öğretim sınıfı olmak üzere 27 şubeden oluşmaktadır. 695 öğrencimiz mevcuttur. Tüm şehitlerimizi Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılında saygı ve rahmetle anıyoruz’’ dedi.

ÖĞRENCİLER ŞİİR OKUDU

Öte yandan programın devamında okul öğrencileri tarafından hazırlanan koro seslendirildi. Öğrenciler Çanakkale şiirlerini hep bir ağızdan söylerken güzel görüntüler ortaya çıktı.

700 BALON HAVAYA BIRAKILDI

Diğer taraftan yaklaşık 700 öğrenci Şehitlere duygularını aktarmak amacıyla balonun ipine bağladıkları yazı, şiir ve resimleri gökyüzüne bıraktı. Çocukların coşkusu yüzlerine yansırken bazı veliler duygu dolu anlar yaşadı. Hava muhalefeti nedeniyle program bir süre sonra sone erdirildi.

 

Bu haber 1185 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...