“Saygı ve minnetle anıyorum”

19 Mart 2015 18:32

MHP Isparta Milletvekili A. Adayı Kürşad Akın, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100’ncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kürşad Akın’ın mesajı şöyle: “Aslında bugün o kadar önemli bir gün ki sadece anma dilekleriyle hatırlanıp unutulmaması gerekir. Yakın tarihimizde yaşanmışlık sebebiyle bıraktığı izler tarihin akışını değiştirmiş geleceğimizi muazzam bir biçimde etkilemiştir. Kelimelerle ifade etmenin kifayetsiz kaldığı bu duygu selini mutlaka gelecek nesillere aktarmamız gerekir. Çanakkale destanını en önemli vatan sevgisi ve millet aşkı dersi olarak çocuklarımıza öğretmeliyiz. Bu yaşanan kahramanlığın öğretilmesini kolaylaştırmak için destansı anlatımla mutlaka İlkokul ve Ortaokul kitaplarına koymalıyız ki bin yıllar sonra aynı Alper Tunga, Oğuz Kağan, Ergenekon destanı gibi kuşaktan kuşağa anlatılsın. Bu anlamda tarih dersinde verilen teorik anlatımlar kesinlikle yeterli değildir. Mutlaka çocuklarımızı Çanakkale şehitliğine götürmeli ve o inanılmaz atmosferi yaşayarak öğrenmelerini sağlamalıyız. Çünkü Çanakkale Zaferi; Türkün gücünü, cesaretini ve inancını dünyaya bir kez daha duyurması ve Türk Milletinin özgürlük tutkusu, egemenlik arzusu ve istiklal mücadelesini gözler önüne sermesi açısından son derece önemlidir. Bu zaferle Türk milleti hiçbir şart altında esareti asla kabul etmeyeceğini dosta düşmana kanıtlamıştır. Bu anlamda Çanakkale zaferini referans alarak yetişkin vatandaşlarımızı da mutlaka bağımsız bir ülkede yaşamanın ne kadar değerli olduğu konusunda bilinçlendirmemiz gerekir. Yani edeceğimiz duadan kılacağımız namaza, duyacağımız ezandan gideceğimiz hacca kadar tüm ibadetlerimizi yerine getirmek ve inançlarımızı özgürce yaşayabilmek için mutlaka özgür bir vatana sahip olmak gerektiğini unutmamamız gerekir. Dolayısıyla umre ve hacca gideceklerin önce bu şehitler diyarına ziyaret gerçekleştirmeleri ve buradan alacakları vize ile kutsal topraklara gitmeleri gerektiğine inanıyorum ki eşsiz vatanımızın kıymeti çok daha iyi anlaşılsın. Aksi takdirde Çanakkale destanını yazan Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman askerlerimizin verdiği insan üstü mücadelenin gitgide sıradanlaşmasından ve hak ettiği değeri kaybetmesinden korkuyorum.

Önce vatan düşüncesiyle canlarını feda ederek bizlere bu vatanı miras bırakan aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, en içten duygularımla saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları Şad olsun.

 

Bu haber 1025 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...