SDÜ´de Uluslararası "Gözyaşımız Kırım" Paneli´ne Yoğun İlgi

19 Mart 2015 15:53

SDÜ Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları tarafından düzenlenen Uluslararası "Gözyaşımız Kırım Paneli" Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panelin açılış konuşmasını Kulüp Başkanı Bilal Karadumanoğlu yaptı. Tarihte Türk milletinin önemine ve azizliğine değinen Karadumanoğlu, bu tür etkinliklerle Türk Dünyası'nın sorunlarının daha iyi anlaşılacağına dikkat çekti.

Açılış konuşmasının ardından SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi'nin koordinatörlüğünde panele geçildi.

Panelde ilk konuşmacı; “Tarihsel Konumu İçinde Kırım” başlığıyla Doç. Dr. İlyas Topsakal oldu. Kırım’ın Türkiye’ye olan fiziki yakınlığından kültürel birliğine pek çok hususa değinen Topsakal, Kırım’ın Türk tarihi bakımında çok önemli olduğunu vurguladı.

İkinci konuşmacı kendisi de aslen Kırım'lı olan Doç. Dr. Ranetta Gafarova, geçtiğimiz yıl Kırım'da meydana gelen güncel olaylara ve bu olaylarda Kırım Türkleri'nin maruz kaldığı acılara dikkat çekti. Türkiye'nin Kırım'a daha fazla destek vermesi gerektiğini savundu.

Son konuşmacı Doç Dr. Toğrul İsmayıl ise geçen yıl Kırım'da yapılan referandumun hiç bir şekilde demokratik olmadığını belirterek bugün yaşanan olayların Stalin dönemine dönüş olduğunu söyledi. Dünya kamuoyunun Kırım'da yaşanan acılara duyarsız kaldığını söyleyen İsmail, bu konuda Türkiye'nin üzerine daha fazla vazife düştüğünü belirtti. 

Panel sonunda misafirlere plaketleri takdim edildi. Konuşmacılar böyle bir organizasyonu gerçekleştirip Kırım meselesine önem verdiği için SDÜ Türk Dünyası Akraba Toplulukları Kulübü'ne ve Kulüp Akademik Danışmanı TÜDAM Müdürü Okt. Ahmet Akgül'e teşekkürlerini bildirdiler.

 

Bu haber 776 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...