‘’Açılımlarla değil, katılımlarla yürüyoruz’’

17 Mart 2015 18:47

İçinde bulunduğumuz siyasi süreci değerlendiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ‘’AKP’li olmadan dindar, CHP’li olmadan da Atatürkçü olmasını biliriz. Oy hedefimiz 100 bini aşmak. Mükemmel değil belki ama mükemmele en yakın liste MHP’de olacak’’ dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, dün basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Özellikle soruları kabul eden Yalçın, iktidara yüklendi. 7 Haziran genel seçimlerinin ülke adına Isparta adına bir milat olduğunu ifade eden Yalçın, önemli iddialarda bulundu.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜ SORGUYA ÇEKMEK EŞKIYALIK DEĞİL MİDİR?

Açıklamasına ilk olarak önceki Emniyet Müdürü Mehmet Or’u ele alarak başlayan Yalçın, ‘’Yerel seçimin galibi MHP olunca AK Parti Milletvekilleri Afyon toplantısında Emniyet Müdürünü hesaba çekmişler. Bu iş nasıl olur diye. Milletvekili memuru sürükleyip götürmüş. Böyle bir şey olabilir mi? Bu eşkıyalık değil mi? Biz daha fazla konuşmuyoruz. O arkadaş daha fazla rencide olmasın diye konuşmuyoruz. Burada bu kadar delikanlılık yapanlar gitseydi de teşvik alsalardı, Isparta’nın sorunlarıyla ilgilenselerdi’’ dedi.

‘’AKP’Lİ OLMADAN DİNDAR, CHP’Lİ OLMADAN DA ATATÜRKÇÜ OLMASINI BİLİRİZ’’

Öte yandan İktidar milletvekillerine yüklenen Yalçın, şöyle devam etti; ‘’Hemşehrim Süreyya Sadi Bilgiç, sanki ilk kez iktidara gelecekler kendisi yeni milletvekili olacak, projelerini açıklamış. Böyle bir şey olabilir mi? Deri OSB ile ilgili konuşuyorlar, gülüyorum. Deri OSB’nin devlet desteğiyle ilgili yapılmasıyla alakalı kanun çıkmış. Buna rağmen AKP hükümeti oradaki vatandaşların sırtına yükledi onu. Yalvaç’taki sanayi sitesinin kurulması çok mu zor? Bunlar ne diyor? Sorun teşvikte değil, sorun yatırımcıda diyorlar. Bir suyun maliyeti Burdur ve Dinar’da yüzde 60 daha düşükse siz yatırımcı olarak fabrikanızı nereye yaparsınız? Isparta’da 11-12 fabrika kapandı. Orma ve Göltaş’ı kapatamadılar. Ama onların da TMSF ile içini boşalttılar. Biz onlardan din öğrenecek değiliz, Atatürk düşmanı da olacak değiliz. Biz AKP’li olmadan dindar, CHP’li olmadan da Atatürkçü olmasını biliriz. Oy hedefimiz 100 bini aşmak. 2011 seçimlerinde AKP,  136 bin oy almıştı. MHP, 48 bin 100 aldı. CHP 55 bin küsur aldı. İl Genel Meclisi’nde AKP 104 bine düştü. CHP 24 bine düştü. CHP yarıya yarıya oy kaybetti, AKP yüzde 35 oy kaybetti. MHP 48 binden 84 bine çıktı. İlçe ve beldelerle birlikte MHP’nin 78 bin AKP’nin 76 bin. Isparta genelinde MHP birinci parti.

‘’AKP 1. SIRAYA BAYAN ADAY KOYSUN ÖZÜR DİLEYİP İSTİFA EDECEĞİM’’

Siyasette kadınlarımıza bakış açımızı tam anlatamadık. Hiç bayan aday adayı olmaması tamamen tesadüf. MHP’de Isparta’da aday adaylarımızla ilgili konuşulabilecek ancak çok da gerek olmayan tek konu bayan aday adayı olup olmaması. 13 bayan aday adayımız olabilirdi. Sayın Genel Başkanımız diyor ki; biz kadın kollarıyla uğraşmıyoruz, biz kadın siyasetçi istiyoruz. Biz de kadın ve erkek ayrımı yok. Pozitif ayrımcılık yok. Cumhurbaşkanı diyor ki; Peygamber efendimiz kadınları size emanet ediyorum demiş. Peygamber efendimizin Veda Hutbesini bile yanlış ve siyaset için kullanıyor. Orada ne diyor; kadınları, erkeklere, erkekleri, kadınlara emanet ediyorum. İki tarafın birbirine üstünlüğü yok. AKP şimdi kadın aday adaylarımız var diye konuşuyor. Birinci sıraya kadın aday koysunlar ben istifa edeceğim. Madem kadınlar bu kadar onlar için değerli birinci sıradan aday göstersinler. Kadınlarımız onlar için siyaseten önemli bir argüman. O hanımefendiler geçmişini bildiğim insanlar. Benden fazla Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı insanlar. Bu kadar her şey ayaklar altında sürünürken ne işleri var AKP’de. Çıksınlar bunu söylesinler. MHP, kadın kollarını kapatmıştır. Kadın kolları ne demek erkek kolları da kuralım o zaman. Kadın hakları diye bir şey kabul etmiyoruz insan hakları vardır. Sonuna kadar da arkasındayız. Türkiye’de bu sesi bile kimse duymak istemiyor. AKP kadın dediğin elinde torbalarla kapı kapı dolaşacak, oy toplayacak. Hanımefendileri dilencilik pozisyonuna düşürdüler. AKP Isparta’da birinci sıraya bayan koysun siyasetten istifa edeceğim ve hepsinden özür dileyeceğim. Veya kadınlara değer verdiğini söyleyen bir milletvekili adayı, 2 milletvekiline sesleniyorum; ben bu ülkede bunun başlangıcını yapıyorum. Kendi sıralamamdaki yerim ne ise bir hanımefendinin gelmesini istiyorum desin. Bunlar sadece siyasette oy kazanmak anlamında yapılan şeyler. Bizim Tunceli il başkanımız hanımefendimiz. Isparta Merkez İlçe Başkanımız bir hanımefendiydi.

‘’AKP’NİN BAZI ADAY ADAYLARINA ACIYORUM’’

İçindeki milletvekili aday adaylarından bazılarına acıyorum. Birinci dönem girdin vali vs olur muyum diye girdin. Sonra geldin bize acındın, bize bakmadılar diye. Şimdi niye gidiyorsun halen. AKP’de liste belli. Çünkü bağlı oldukları yerler belli. 7 Haziran’da tek başına iktidar istiyoruz. Eninde sonunda koalisyonda olsun ne olursa olsun bunlar gidecek.

‘’MÜKEMMEL DEĞİL AMA MÜKEMMELE EN YAKIN LİSTE MHP’DE OLACAK’’

Bugün MHP’yi aday adayı olarak tercih edenler ben listede olursam milletvekili olayım demiyor. Ben tarafımı belli edeyim diyor. Artık herkes tarafını belli etmesi lazım. MHP’nin arkası aşıldığı zaman bitmiştir. En son kale MHP’dir. 18-20 aday adayımız olacak. Bunların içinden 4 en iyi aday diye bir şey söz konusu olamaz. Biz mükemmel bir liste yapabilmek için il başkanı olarak 20 aday adayı varsa hepsinin birinci sırada olmasını isterim. Bu dönemde mükemmel değil ama mükemmele en yakın liste MHP’de olacak.

‘’MHP’NİN TERCİH EDİLME SEBEBİ LİSTEYE GÖRE OLMAMALI TERCİH SEBEBİ OLMALI’’

Şuanda yeni oylar için MHP’nin tercih edilme sebebi aday listelerine göre olmamalı. Ülkesini seven insanların, geleceğini düşünen insanların tercih sebebi olmalı. Adayı beğeniyorsanız aday için adayı beğenmiyorsanız kendiniz için MHP oy vereceksiniz. Kendi geleceğiniz için oy vereceksiniz. Bugün MHP’nin olmadığı bir Türkiye ve Meclis’te neler olabileceğini herkes biliyor. Isparta’da 2004-2009 arasındaki belediyecilik konuşuluyor mu şuanda? Yakınından geçen var mı? Zaman zaman eleştiri olabilir. Biz de zaman zaman belediye başkanımızla aynı şeyleri düşünmüyoruz. Ama gidip herkes hakkını arayabiliyor. O dönemde gazeteciler hakkını aradı hastanelik edildiler.’’

Bu haber 833 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...