‘’Isparta’nın iş bitirecek vekillere ihtiyacı var’’

17 Mart 2015 18:43

Kimyager Kürşad Akın, artık Isparta’nın makus talihini değiştirerek, geri kalmışlıktan kurtulmasını görmek istediğini bildirdi. Akın, “Hissettiğim sorumluluk gereği ortaya koymuş olduğum iradeyle MHP’de siyaset yapmak ve milletvekili olmak için ilk adımı attığımı gururla açıklıyorum” dedi.

Bugüne kadar alanında birçok firmada önemli görevler üstlenen Kimyager Kürşad Akın, dün parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla MHP’den Isparta Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. İş hayatı nedeniyle Isparta’dan fiziken uzak kaldığını ancak sürekli gelip, giderek, aklının burada olduğunu belirten Akın, “Görevim Isparta’nın bütün altyapı eksikliklerini gidermek, güzel insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, hak ettiği hayat standardına kavuşturmak, sosyal kültürel ve sportif alanlarda faaliyetlerde bulunmalarını gerçekleştirmek amacıyla el birliğiyle çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Artık bundan böyle boş boş hayıflanıp dert yanmaktansa üzerime düşen görevi yerine getirmek amacıyla memleketime olan sevgimi icraata dökmenin zamanı geldiğini düşünüyorum. Hissettiğim sorumluluk gereği ortaya koymuş olduğum iradeyle MHP’nde siyaset yapmak ve milletvekili olmak için ilk adımı attığımı gururla açıklıyorum” dedi.

‘’SORUNLARI ÇÖZECEK, İŞ BİTİRECEK VEKİLLERE İHTYİYAÇ VAR’’

Tutamayacağı sözleri vaat olarak vermek istemediğini vurgulayan Akın, şunları söyledi: “Seçim vaadi olarak verilen boş beyanatların yerine getirilmesinin pek mümkün olduğuna inanmıyorum. Kim ne derse desin şimdiye kadar hiçbir vekil Isparta ve Isparta halkının sorunlarına çözüm üretememiştir. Yapılan icraatlar sadece göstermelik düzeyde kalmış arpa boyu yol alınmamıştır. Aslında sorunlar ve çözüm yolları yıllardır gayet iyi bilinmektedir ancak ilgisizlikten dolayı bir türlü doğru dürüst adım atılmamıştır. Her geçen gün gitgide artan ve kronikleşen bu sorunların üstesinden gelecek yerli yabancı ayrımı yapmadan iş bitirecek vekillere ihtiyaç vardır. Yani illaki bu sorunları sadece Isparta’da yaşayanlar bilir ve Isparta’da oturanlar çözer demek doğru bir yaklaşım olmaz çünkü yıllardır bu zihniyetin ortaya çıkardığı sonuçlar ayan beyan ortadadır. Bu sorunlar öyle allameyi cihan falan da değildir.

‘’ISPARTA HALKINA SÖZ VERİYORUM’’

Doğru analiz ve etkin uygulama mantığıyla bu sorunların üstesinden gelmek çok kolaydır. Bu düşüncelerle İstanbul’dan gelip elini taşın altına koymuş vizyon sahibi, donanımlı, iyi eğitimli, kafası çalışan ve reel sektörden deneyimli bir hemşeriniz olarak Isparta ve Isparta halkına hizmet etmek için milletvekili aday adayı olduğumu ilan ediyorum. Yani milletvekili seçildiğim takdirde daima iş disiplini ve iş ahlakını ön planda tutarak çözüm odaklı fonksiyonel verimli ve gerçekçi projeler üreteceğime, bu projeleri Isparta’nın dinamikleriyle uyumlu bir şekilde hayata geçireceğime, Isparta’nın mevcut potansiyelini kullanarak kısa vadede sonuç almaya ve Isparta halkının yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik faaliyetlerde bulunacağıma dair söz veriyorum.”

KÜRŞAD AKIN KİMDİR?

‘’1969 yılında İstanbul’da dünyaya geldim. Doğma büyüme İstanbullu olduğum halde aslen baba tarafından dedelerimin ata yurdu Şarkîkaraağaç Kale mahallesindenim. Tüm tahsil ve iş hayatım İstanbul’da geçti. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü’nden Kimyager unvanıyla mezun oldum. A.B.D/San Francisco kentinde New College of California Yabancı Dil Enstitüsü’nde Genel ve İş İngilizcesi disiplinlerinden ileri seviyede lisan eğitimimi tamamladım. Vatani görevimi Jandarma Kriminal Bölge Laboratuvarı’nda Kimyager Yedek Subay olarak yaptım. İlaç, Kimya, Tekstil ve Maden sektörlerinin Ar-Ge, Üretim, Kalite Güvence ve Kalite Kontrol bölümlerinde Analist, Süpervisor ve Şef Kimyager olarak çalıştım. Dubai başta olmak üzere Arap körfez ülkelerinde gerçekleştirilen fuar organizasyonları, turizm, ihracat, iç ve dış ticaret, temsilcilik faaliyetlerinde Satış Müdürlüğü İşletme Müdürlüğü ve Genel Müdürlük yaptım. Orta kademe ve üst düzey yönetici olarak 20 yılı aşkın bir süredir özel sektör iş hayatında edindiğim tecrübe,bilgi birikimi ve aldığım eğitimler sonucu sahip olduğum kazanımlar sayesinde uzmanlaştığım konularda danışmanlık yapıyor gayrimenkul, finansal ve ticari yatırım faaliyetlerinde bulunuyorum. Evliyim ve 3 çocuğum var.’’

 

Bu haber 898 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...