‘’Türkiye Atatürkçü düşünceden uzaklaştırılıyor’’

16 Mart 2015 18:51

İlki Isparta’da geçekleştirilen Atatürkçü Düşünce Okulu bölge programları Cumartesi günü start aldı. Programda konuşan ADD Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akgün, ‘’Atatürk ilkelerine daha çok sahip çıkmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu yüzden 7 Haziran çok önemli’’ dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Eğitim Kurulu tarafından düzenlenen Atatürkçü Düşünce Okulu bölge programlarının ilki Isparta’da yapılıyor. Program 14-15 ve 21-22 Mart tarihlerinde Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapılacak. Toplamda dört gün sürecek eğitim programının açılışı cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirildi. Programa; Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Onun yerine Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akgün, Anıl Çeçen, Nejdet Pamir, Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Dr. Halil Özcan katıldı.

SİYASETSİN ÖNEMİNDEN BAHSEİLDİ

Program ADD Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akgün’ün açış konuşmasıyla başladı. Akgün, konuşmasında siyasetin öneminden bahsetti. Daha sonra Atatürk ilkelerine sahip çıkılması gerektiği üzerinde duran Akgün, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun Atatürkçü düşünceden uzaklaştığını ileri sürdü. Akgün ayrıca 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin öneminden bahsetti. Akgün’ün konuşmasının ardından ders başladı.

KATILIM OLDUKÇA YOĞUNDU

Diğer taraftan herkesin davetli olduğu derslere katılım oldukça yüksek oldu. Program kapsamında alanında uzman kadro ile toplamda 31 ders yapılacak. Katılımcılara katılım belgesi verilecek. Programa Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Anıl Çeçen, Uluç Gürkan gibi çok sayıda bilim ve düşün insanı da katılıyor.

Bu haber 872 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...