SDÜ Öğr. Gör. Habibe Şimşek, Başarı Plaketini Başbakan Davutoğlu’nun elinden aldı

16 Mart 2015 18:22

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Habibe Şimşek’in önderliğindeki öğretim elemanlarından ve SDÜ mezunlarından oluşan minyatür sanatçıları ekibinin eserlerinin yer aldığı “Dede Korkut Kitabı Han’ım Hey” isimli kitabın lansman töreni, TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

TOBB, Dede Korkut Hikâyeleri’ni uzun bir çalışmanın sonunda yeniden kitaplaştırarak, kültürümüze armağan etti. Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Habibe Şimşek’in önderliğinde, SDÜ Öğr. Gör. Elif Bayrak Kaya, Öğr. Gör. Menekşe Meço, Uzman Bilgehan Kaya, Arş. Gör. Esra Has’ın yer aldığı ve SDÜ mezunlarından oluşan 18 minyatür sanatçısı, TOBB’un yayınladığı “Dede Korkut Kitabı Han’ım Hey” isimli Osmanlıca tıpkı basım ve Türkçe prestij kitabının minyatürlerini yaptı.

 TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki lansman törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen Dede Korkut Kitabı Lansman Töreni’nde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 1492 sayfadan oluşan Dede Korkut kitabının, 13 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade etti.  Hisarcıklıoğlu, bilimsel araştırmalara kaynak olabilmesi için, akademik veri tabanlı bir hazırlık yapıldığını belirttiği bu eser için özel olarak tasarlanan minyatürlerin 18 ayrı sanatçının aylar süren çalışmalarıyla ortaya çıktığını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Dede Korkut kitabının hazırlanmasında emeği geçen Öğr. Gör. Habibe Şimşek önderliğindeki minyatür sanatçıları, Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. Atabey Kılıç ve Prof. Dr. Hakkı Aksoyak ile TOBB personeli Hasan Erbay, Yasin Ekmen ve Werner Gruber’e teşekkür etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı konuşmada, akademik olarak bakıldığında bu eserlerin kültürel dönüşümler esnasında, siyasi zihniyeti etkileyen büyük geçiş dönemlerinin analizi olduğunu söyledi.

Dede Korkut hikâyelerini okumadan Türk Dili ve Edebiyatı üzerine bir çalışma yapmanın imkânsız hale geleceğini ifade eden Davutoğlu, Kutadgu Bilig, Divanü Lugati't-Türk, Menakıbname, Saltukname, Danışmentnamelerin hepsinin göçebe kültüründen, yerleşik kültüre geçişin ve devletleşme sürecinin izlerini yansıttığını söyledi.

Özel olarak tasarlanan minyatürler, Cumhurbaşkanı  Recep Tayip Erdoğan’a ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na hediye edildi.

Toplantı sonunda şahsı ve ekip arkadaşları adına Öğr. Gör. Habibe Şimşek’e Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Kitabın tanıtım toplantısının ardından diğer eserler sergilendi. Sergi, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Bu haber 841 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...