Kiraz’ın durumu Uluborlu’da gözden geçirilecek

13 Mart 2015 15:37

Uluborlu Belediyesi, kirazın geleceği ve dünya pazarının talep ettiği yeni kiraz çeşitlerini tartışmak amacıyla 9­10 Nisan'da büyük sektör buluşması yapıyor.

Dünyanın en iyi kirazının yetiştiği Uluborlu'da çok önemli bir organizasyona imza atılıyor. Uluborlu kirazının geleceği ve dünya pazarının talep ettiği yeni kiraz çeşitleri konulu organizasyon 9­10 Nisan'da gerçekleştirilecek. Panel kapsamında kiraz sektörü temsilcilerinin katılımıyla Tarım Girdileri Sergisi düzenlenecek. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, ilçesinde kirazın geçmişinin 30­35 yıla dayandığını söyledi. Bu organizasyonla Uluborlu'da yetişen kirazın durumunu gözden geçireceklerini belirten Ünverdi, ‘’Uluborlu kirazının pazardaki gelişmelerini öğrenmek amacıyla Uluborlu'da panel ve aynı zamanda kiraz yetiştiriciliğinde son gelişen teknik ve teknolojileri çiftçilerle paylaşmak üzere, tarım girdileri sergilemek amacıyla planlanmıştır.

‘’ULUBORLU’YA FUAR KAZANDIRMAK İSTİYORUZ’’

Hedefimiz; 30­35 yıllık bir geçmişe dayanan kiraz yetiştiriciliğinin mevcut durumunu değerlendirmek ve yeni kiraz çeşitlerinin tanıtımlarını yapmak, dünya kiraz pazarlarının durumunu gözden geçirmek, toplu dalma sulama ve kiraz üreticilerine damla sulama sistemlerini göstermek ve kullanımı sağlamak, çiftçilerin kiraz üretiminde karşılaştıkları problemlere çözüm getirmek, 2015 yılında oluşacak kiraz pazarı konusunda çiftçileri bilinçlendirmek ve pazarın beklentilerini öğrenmek, kiraz üreticilerini yetiştiricilik sezonunda kullanacak girdileri tanıtmak, doğru zamanda, doğru miktarda girdi kullanımları hakkında bilgi vermek ve en önemlisi de Uluborlu'ya bir kiraz fuarı kazandırmak’’ dedi.

 

 

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...