Sınavdan 1 gün önce telefonlara bakmayın!

12 Mart 2015 18:24

Altınbaşak koleji psikolojik danışmanı Erkan KIRBIYIK pazar günü yapılacak olan üniversite sınavında adaylara taktikler verdi. En önemlisi sınavdan bir gün önce telefonlara bakmamak. Çünkü her arayanın başarı dilemesi ve sen başarırsın yaparsın demesi adayları daha fazla gerginliğe sokuyor. Kırbıyık, sınav anında uygulayacakları basit taktiklerle üniversite kapılarının açılabileceğini söyledi.

Kırbıyık, üniversiteye girişin basit taktiklerini şöyle özetledi;

1. taktik: Sınavdan bir veya iki gün önceden başlayarak telefonlara çıkmayın ve her arayanla konuşmayın. Çünkü uzun süredir görüşmediğiniz akraba, eş dost akraba herkes adayla konuşmak istiyor. Hem zaman geçiyor hem de herkes başarırsın, başarmak zorundasın benzeri telkinlerle farkında olmadan adayları geriyor. Onun için en iyisi ailenize tembih edin, sizi sınavdan sonra arayacak şu an müsait değil dedirtin. Böylece bir sürü kişiyle sizi geren bir konuda konuşmak zorunda kalmazsınız.

2. taktik: Sınav başlamadan önce kitapçığın sayfalarını hızla gözden geçirmeliler. Böylece testin yapısı, sorulardaki görselliğe karşı hazır olacaklar. Psikolojik olarak sorulara zihinsel hazırlık yapılmış olunacak.

3. taktik: Sorularla inatlaşmayın. Herkesin yapabileceği kolay nitelikte sorular olabileceği gibi, seçici sorular da olacaktır. Karşılaşılan soru üzerinde belirli bir süre geçtiği halde hala çözüme ulaşılamıyorsa fazla zaman kaybetmeden diğer soruya geçilmelidir. Aynı testteki tüm soruların aynı puan değeri olduğu unutulmamalıdır.

4. taktik: Zaman kazanmak için “Turlama Tekniği’’ni uygulayın, sınavda zamanı iyi kullanabilmek ve yüksek puanı elde edebilmek için “Turlama Tekniğini” uygulayabilirsiniz. Turlama tekniği, cevaplanacak tüm testlerde, birinci turda, cevabına kolayca ulaşılabilecek soruların öncelikle çözülerek zaman alıcı ve zor soruların ikinci tura bırakılmasıdır.

5. taktik: Sınavdaki soruların güçlük derecelerini belirleyen içerikleridir. Uzunlukları veya karmaşık görünmeleri değildir. Uzun veya karmaşık görünen sorulara hiç bakmamak veya yapamama kaygısı ile okumayı yarıda bırakmak test tekniği açısından son derece hatalı bir tutumdur. Unutmamak gerekir ki bazen zor görünen sorular çok kolay olabilir.

6. taktik: Zaman baskısından uzaklaşın, zaman baskısı soruların güçlük derecesini yükselteceği için rahat olmayı deneyin. Daha önce defalarca deneme sınavına girdiğinizi ve benzer soruları cevapladığınızı hatırlayın.

 

 

Bu haber 867 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...