‘’Bana destek verin size seçim zaferi vadediyorum”’

12 Mart 2015 15:50

CHP Milletvekili aday adayı Mustafa Ceyhan, Ispartalının hem mevcut iktidardan hem de milletvekillerinden memnun olmadığını ileri sürerek, ‘’Bu şehrin hem iktidar hem de muhalefet tarafından sahipsiz kaldığını düşünüyorum. Bu seçimde Ispartalıların Cumhuriyet konusunda ortak paydada buluşacağımıza inanıyorum’’ dedi.

Önseçim sürecinde en aktif aday adaylarından biri olan CHP Milletvekili aday adayı Mustafa Ceyhan, önemli açıklamalarda bulundu. Isparta’nın hem iktidar hem de muhalefet tarafından sahipsiz bırakıldığını ileri süren Ceyhan, önemli bir iddiada bulundu.

‘’ÖZ BE ÖZ ISPARTA’NIN EVLADIYIM’’

İlk olarak kendinden bahseden ve daha sonra düşüncelerini aktaran Ceyhan, şunları söyledi; ‘’1966 yılında Gazi Kemal Mahallesi’nde  Ulu Camii arkasında 2 katlı bir evde doğdum. Dedem Kitapçı Mustafa Efendi. Isparta’nın gazeteleri ve kitapları onun elinden dağıtılırdı. İlk, orta ve liseyi Isparta’da okudum. Liseyi bitirince ODTÜ işletme bölümünü kazandım. İlk yılı okurken babam vefat etti. Kaydımı dondurup Isparta’ya geldim. Sonra geri gidemeyince Isparta’da Akdeniz Üniversitesi’nde İnşaat bölümü okudum. Sonra tekrar ODTÜ’ye döndüm ve oradan mezun oldum. Zor bir süreç yaşadım. 7 nesildir Isparta’da olan bir ailenin evladıyım. Öz be öz Isparta’nın yerlisiyim.

‘’TARAF OLMAYANIN TARAFI OLMAZ’’

Türkiye’nin değişik yerlerinde görevler  ve iş yaptım. Hayatım boyunca taraf olmuşumdur. Taraf olmayanın taraftarı olmaz. Mutlaka her konuda tarafın olması lazım. Uygar ve medeni bir vatandaş olarak görüşümü hep söylemişimdir. Ben 25 yıldır ektim, şimdi Isparta’m için biçmeye geliyorum. Ben 25 yıldır sıradan bir Mustafa Ceyhan iken bana ulaşan Ispartalılara yardımcı oldum, ilgilendim, sorunlarına çözüm buldum, bugünlere de böyle geldim.

‘’SİYASETTE HİÇBİR TEREDDÜDÜM OLMADI’’

Siyasete, demokrasiye inanan bir insanım. Demokrasinin gereği ön seçim olmalı. Siyasette hiçbir tereddüdüm olmadı. Bir temayül yoklaması var. Bir de hakim huzurunda ön seçim var. Temayül genel merkez tarafından yaptırılır. Ön seçimle CHP bir demokrasi şöleni getirdi. Diğer partiler dikte ettirecek, Isparta halkı isterse seçecek. Ama CHP’de adaylar üyeler tarafından seçilecek. Isparta’da 18 birbirinden değerli ağabeylerimiz, gençlerimiz ve bürokratlarımız var. Partimiz üyeleri  uygun gördükleri en az 2 en fazla 4 adayı  yazacaklar. 3670 civarında üyemiz var. Bunlar 29 Mart’ta demokratik şekilde karar verecekler. 1987’de bir ön seçim burada yapılmıştı. 202 köy, 9 kasaba ve 13 ilçemiz var. Bir çoğunu gezdim. Üyemiz tercihlerinden sorulduğundan çok mutlu. Katılımın fazla olacağına inanıyorum. Coşkulu ve kalabalık bir ön seçim yapacağız.

‘’LAF OLSUN DİYE SÖYLEMİYORUM HEDEFİM 100 BİN OY’’

Ben her şeyi hesaplayarak konuşuyorum. Hedefi koymadan önce hesabını yaptım. Bunlar laf olsun diye söylenmiyor. Ben her hafta değişik ilçelerde anketler yaptırıyorum. Çağımızın gereği son teknoloji var. Siyaset bir bilimdir. Biz araştırdık. Baktık. Isparta’da 2 şeyin altını çiziyorum.

Ispartalı mevcut iktidardan rahatsız.

Ispartalı milletvekillerinden memnun değil.

 Köylere gidiyorum ama vekillerin gelmediğini söylüyorlar. Bu anketlerdeki çalışmalarımızdan gayri memnunluk gördüm. Isparta’nın hem iktidar hem de muhalefet tarafından sahipsiz kaldığını düşünüyorum. Isparta’nın artık sorunlarının takip edilmediğini, Isparta’nın gündemi arkadan takip ettiğini düşünüyorum. Bunu benim gibi 300 bin seçmende düşünüyor. Isparta’da 300 bin seçmen var. Yaklaşık 150 bini kadın. Bu seçimde Ispartalıların Cumhuriyet konusunda ortak paydada buluşacağımıza inanıyorum. Birinci parti 100 bin oyun sebebi bu.

‘’EY ÜLKÜCÜ, SOSYALİST, DEMOKRAT; DAHA ÖNCE OYUNU

KİME VERDİYSEN VERDİN AMA BU SEÇİMDE ÖYLE OLMAMALI’’

Sayın Cumhurbaşkanı 400 milletvekili verin Türkiye’nin sistemini değiştireceğiz diyor. Değişecek sistem muhtarlık seçim sistemi değil. Türkiye Cumhuriyeti sistemi. Bu değişecekse gelecek sistem de üniter yapıda tek sınırları, tek bayrağı olan sistem olmayacak. Ey Ispartalı, ey hemşerim, ey demokratçı, ülkücü, sosyalist, liberal önce hangi partiye oy verdiysen verdin ama bu seçim Isparta ve Türkiye’de Cumhuriyetin devam mı tamam mı denilen seçim. Türk Bayrağının yanına başka bir bayrak gelsin mi seçimi. Federasyon yapısına geçilecek binlerce bayrak olabilir. Ben sınırlarımızın ve bayrağımızın tekliğinden yanayım. Ben Ispartalıya bunu söyleyeceğim. Ben Cumhuriyetten yana tarafım. Ben Atatürk’ün getirdiği ilke ve inkılaplarından yana tarafım. Ispartalı kadınlara ilave şunu soracağım; Partimizin 741 kayıtlı kadın üyesi var. Ispartalı kadına ey hemşerim sen annenden ve anneanneden ne gördün? Gözlerini kapat ve sandıkta oy verirken 12 yıl sonra Isparta ve Türkiye’yi düşün diyeceğiz. Korkuyorum Türkiye ve Isparta 12 yıl sonra Suriye gibi olacak. Isparta’da benim gibi düşünen ve korkan en az 100 bin kişinin olduğunu düşünüyorum.

‘’12 YILDIR AKPLİ VEKİLLER MEVCUDU DA

KAYBETMEKTEN BAŞKA NE YAPTI?’’

Sahipsiz olma noktası iktidardan. İktidar vekilleri taş üstüne taş koymadılar. 12 yıl önce 5 milletvekili ile teslim ettik. Bir vekilimizi kaybettirdiler. Yeni bir fabrika mı yaptılar, yeni bir üniversite mi yaptılar, yeni bir havaalanı mı yaptılar. Şuanda olanların hepsi 15 yıl önce yapılan şeyler. Biz Isparta’da 12 yıldır ekstra bir şey olmadı diyorlar. İl Başkanı çıktı Burdur yolundan gidin dedi. Afyon, Burdur’a yüzlerce, Antalya’da binlerce iş yaptılar Isparta’ya bir iş yaptılar. Isparta’nın diğer illerden daha az hizmet aldığını, daha az hizmetlere mecbur bırakıldığını düşünüyorum. Tabi burada bir şeyler oldu. Bizi köy haline getirdiler. Önceden Isparta Türkiye’de örnek şehir olarak gösterilirken şimdi siyasette adımız yok. Şimdi bakan olmaya adam bulamıyorlar. Ben örnek bir milletvekili olmaya talibim. Ben 4 vekilin yapacağı işi yaparım. Isparta’yı milletvekilleriyle siyasette ön plana çıkartacağım. Isparta artık sahipsiz olamayacak. Isparta’nın sahibi biz olacağız.

‘’ISPARTA 30 YILDIR AYNI’’

Ben burada siyasete başladığımda Isparta ne ise Isparta aynı. Bugüne kadar hep kaybederek gitmişiz. Bana destek verin size zaferi vaat ediyorum. Sandıklar açıldığında tüm Türkiye görecek birinci parti çıkacağız. Biz bu seçimde 100 bin oyla birinci parti olacağız. Isparta’yı Cumhuriyeti seçer hale getireceğiz. Sizi yüzü yere bakar hale getirmeyeceğim. Daha yeni başlıyoruz. Filmin reklamına geçmedik. CHP’nin Türkiye iktidarını Isparta’dan başlatacağız. 1100 sandığımız olacak. Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Aklından farklı bir şey geçenleri şimdiden uyarıyorum. Yüzünüzü önüne baktırmayız. Korkusuz ve mücadeleciyiz. Ben hepinize layık olacak şekilde hizmeti yapacağım.’’

 

Bu haber 846 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...