Yeni sezon asfalt çalışmaları başlıyor

12 Mart 2015 15:25

Isparta Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda asfalt sezonunu başlatıyor. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalarını Gülkent Devlet Hastanesi ile SGK arasında kalan 116 Cadde’den başlattı.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı çalışmalar kapsamında şehrin caddeleri yağmur suyu başta olmak üzere tüm altyapıları ile tamamlanırken, dayanıklı asfaltına kavuşturuluyor. 2014 sezonunu başarıyla tamamlayan ekipler 2015 sezonunu da havaların düzelmesiyle birlikte başlattı. Bu kapsamda kış aylarında yağmur suyu ana bypass hattının tamamlandığı ve altyapı eksikliklerinin giderildiği 116 Cadde’de Fen İşleri Müdürlüğü’nce freze ile yorgun asfaltın kaldırılması tamamlanırken, stabilize ve sıkıştırma işlerinde de sona gelindi. Cadde birkaç gün içerisinde dayanıklı asfaltına kavuşturulacak.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve daire müdürlerinden bilgi alan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 600 metre uzunluğuna sahip caddenin tüm altyapı sorunlarının giderildiğini söyledi. Cadde üzerinde Askerlik Şubesi’nin de bulunduğunu ve her yağmurda burada sorunlar yaşandığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla caddenin belli noktalarının 75 cm’ye varan kodlarla yükseltildiğini, dolgu ve sıkıştırma işlemlerinin tamamlandığını kaydetti. Caddenin yağmur suyundan yaptıkları çalışmalarla kurtarıldığını, yapılan yağmur suyu hattı ile Özkanlar Kavşağı ve Yılanlı Sokağında rahatlatıldığını aktardı.

Yaptıkları her çalışma gibi buradaki çalışma ile de caddedeki yağmur sularının yer altına alınacağını ve en yakın derelere deşarjının gerçekleştirileceğini belirten Günaydın, “Bu caddede de yağmur suyu görmeyeceğiz. Suları yer altına alarak deşarj edeceğiz. Burada Askeriyemizin de yıllardır sorunları vardı. Bu sorunları da çözmüş oluyoruz. Bu caddemizin de kurumlarımıza ve Isparta halkımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu haber 581 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...