Belediye düzenledi, AK Parti ertelenmesi için diretti

8 Mart 2015 19:00

Belediye Meclisi Mart ayı son oturumunda gündeme gelen Sülübey ve emre Mahalleleri’nde devreye girecek olan 18 uygulamasına AK Parti kanadı revizyon istemiyle itiraz etti. AK Partili Salim Güntaç ile Kadir Özkan daha önce devreye sokulan 18 uygulamalarında vatandaşların yoğun itirazı bulunduğunu bu yüzden itirazların dikkate alınarak yeniden revize edilmesini talep etti.

Belediye Meclisi Mart ayı son birleşimi 18 uygulaması tartışmalarına neden oldu. Sülübey ve Emre Mahalleleri’nde imar planında yeniden düzenleme yapılarak mahallenin kimliğini yansıtacak mahalle parkı oluşturulması teklifini görüşen meclis üyeleri bir türlü mutabakata varamadı. Özellikle AK Parti grubundan Salim Güntaç ile Kadir Özkan sürekli Başkan Günaydın’ı uyararak mahallenin istediği düzenlemeyi anlatmaya çalıştı. Bu tartışmalara daha sonra Ak Parti grubundan Mehmet Ören ile MHP gurubundan Akif Aslan da dahil oldu. Ancak Aslan’ın tartışmalardaki sertliği gözlerden kaçmadı.

‘’DAHA ÖNCE BAŞLATILAN KAARAĞAÇ MAHALLESİNDEN TEPKİ ALIYORUZ’’

İlk olarak 18 uygulamasının ilk başlatıldığı Karaağaç Mahallesi’nde sakinler tarafından tepki aldıklarını belirten AK Parti Grubu Meclis Üyesi Mehmet Ören, ‘’Uygulamalarda yolların büyütülmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu arsalarla ilgili de inşaat sektörüyle uğraşan müteahhitler uygulamaya başladığı için çap alamıyor. Çözümsüzlükten ziyade bir mahalleden başlayıp sorunları çözerek gitsek diğer mahallelere geçmek daha uygun olur’’ dedi.

‘’100’ÜN ÜZERİNDE ŞİKAYET DİLEKÇESİ VAR’’

Ardından söz alan Ak Parti grubundan Salim Güntaç ‘’Ortak parklar yerine katlarımızı yükseltsek daha iyi olur. Gördüğüm kadarıyla park yerlerinin tamamı parsel alanları. İnsanların parselli alanlarını parsel alanlarından çıkarıp parka döndürüyoruz. Oradaki yoğunlukları diğer imarlı parsellere geçiriyoruz. Zaten eski mahallelerde küçük alanlarda küçük evler yapıyoruz. Örneğin 10 kişinin olduğu parselin içerisinde ortaya park yapmak suretiyle bu sayıyı 15’e çıkartıyoruz. Dolayısıyla uygulamada işin içinden çıkılmaz durumla karşı karşıyayız. Karaağaç Mahallesi’nden önce yapılan 18 uygulaması askıdan sonra iptal oldu. Orada bir taneydi itiraz. Karaağaç Mahallesi’nde 100’ün üstünde belediyeye yapılacak itiraz var. Bunlar bu itirazların arkasında duracaklardır. Mahkemeye gidecek bu iş. Bu şekilde süreç uzayacak ve halkımız ve belediyemiz mağdur olacak. Mevcut parsellerimizi koruyarak, bu parsellerin yeşil alanları yüksek kat vermek suretiyle artırırsak çok daha mantıklı olacağı kanaatindeyiz. Yeni parklar üretmek yerine mevcut parsellerin kat adetini artıralım her arsa sahibi imarlı alanı içerisinde parkını çözsün. Yoksa bu tarzıyla Isparta’nın eski mahallelerini kilitliyoruz. 15 metrelik yollar yapılmış, imar mevzuatı gereği yüksek kat yapabilmek için 20-25’lik yollar açmamız gerekiyor’’ diye konuştu.

‘’HEPİMİZİN YÜZÜ GÜLECEK’’

Öte yandan Başkan Yusuf Ziya Günaydın ise daha önce gerekli düzenlemeleri yaptıklarını belirterek, ‘’Karaağaç Mahallesi’nde eski emsal 1,50 olduğu için kayıp gözüküyor. Bu şikâyetin farkına vardım önümüzdeki Mecliste bu düzeltilecek. Artık yer üstünde otopark olmayacak. Müteahhitler bunu yaptıktan sonra seve seve başarılı olduklarını kabul edecekler. Emsalden sonra kalan yerlerimiz otoparka giriş çıkışa çok müsaade ediyor. Otopark konusunda hepimizin yüzü gülecek. Isparta’da bu konuda mutlu olacağız. Mimarlarımız Neufert modeline göre modülasyon aksları çizerek konutları çözecekler. Vatandaşın kaybı olursa beni üzer. Şikâyetlere karşı çözümünü anlayacağız. Ama her yenilikte anlatmak kolay olmuyor. Otoparkla ilgili biraz katı davranıyormuşuz gibi girdik. Mimarlarımız artık buna alıştılar. Müteahhitlerimiz de seve seve kabul edecekler. Bunu rahatlıkla geçirelim. Hataları talepleri düzeltebiliriz. Belki bu çalışmalar meclise bir kez daha gelecek’’ şeklinde konuştu.

‘’ÖNÜMÜZDEKİ MECLİSE ERTELEYELİM’’

Tekrar söz alan Güntaç, ‘’Bunu erteleyelim. Önümüzdeki mecliste oy birliğiyle geçirelim’’ teklifi kabul görmeyince oylamaya geçildi. Tartışılan madde MHP’nin evet oyuna karşılık AK Parti grubunun hayır oyuyla oy çoğunluğuyla kabul edildi. 

Bu haber 854 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...