Belediye Meclisi 37 taşınmaza karşılık borçtan düşme kararı aldı

8 Mart 2015 18:57

Belediye Meclisi, kamu kuruluşlarına bırakılan mülkiyeti belediyeye ait 37 adet parsele karışlık, SSK ve Maliye borçlarından düşülmesi yönünde karara vardı.

Belediye Meclisi Mart ayı son oturumunda İmar Komisyonu’na havale edilen parsellere karşı borçtan düşülmesi konusu karara bağlandı. Komisyon, hali hazırda mülkiyeti belediyeye ait olup kamu kuruluşlarınca kullanılan çeşitli mahallelerdeki 37 adet parselin devrine karşılık SSK ve Maliye borçlarından düşülmesini 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun gereği hazineye devrinin yapılmasını uygun buldu.   

SENİRKENT YÜKSELİŞ’İN YURT İÇİN İMAR

DÜZENLEMESİ TEKLİFİNE ONAY ÇIKTI

Öte yandan İmar Komisyonu imar düzenlemelerine ilişkin teklifleri de değerlendirdi. Komisyon raporunda dikkat çeken düzenlemeler arasında Senirkent Yükseliş Vakfı’nın Çünür Mahallesi’nde yapmak istediği yurt vardı. Meclis, burada ticaret alanı konumundaki alanın sosyal tesisi alanına işlenmesi yönündeki imar değişikliği teklifini uygun buldu.

MEZARLIK İÇİNDE KALAN YER

KONUT ALANINA DÖNÜŞTÜ 

İmar Komisyonu, Asri Mezarlık içinde kamulaştırma işlemi yapılmamış olan ve konusu mahkemeye taşınan 2bin 341 metrekarelik alanın yüzde 60’lık kısmının konut alanına alınması yönündeki teklifi de değerlendirdi. Komisyon, sosyal tesis alanına kadar defin işlemi yapılmamış parsellerin, yüzde 60’lık kısmının konut alanında kalacak şekilde ve mezarlık tarafına yeşil bant bırakılarak düzenlenmesi şartıyla teklifi uygun buldu.

KERESTECİLERİN YENİ YER TEKLİFİ UYGUN GÖRÜLMEDİ

İmar Komisyonu, yeni kurulmuş olan Isparta Keresteciler Küçük Sanayi Yapı Kooperatifi’nin sanayi alanında çalışma için işyerlerinin uygun olmaması nedeniyle sanayi alanından çıkarılarak yeni yer gösterilmesi yönündeki teklifini ise, kooperatifin üye sayısı, alan büyüklüğü gibi ihtiyaçlarının net olmamasından ötürü teklifi uygun görmedi.

 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...