“Komutan, pilot, kaptan bırakmadılar!”

8 Mart 2015 18:36

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Ege ve Akdeniz’deki Türk adalarının 2004’ten bu yana Yunanistan tarafından adım adım işgal edildiğini öne sürerek, “Ulusal çıkar ve onurumuzu zedelemeye Cumhurbaşkanının da, Başbakanın da, Dışişleri Bakanının da hakkı yoktur.” dedi. Hükümete sert sözlerle yüklenen Öner, vatana ihanet uyarısı yaptı.

TBMM’de Ege ve Akdeniz’de Yunanistan tarafından işgal edilen on altı adaya ilişkin görüşlerini açıklayan TBMM İçişleri, Dışişleri, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonları Üyesi Ali Haydar Öner, AKP hükümetini konuya duyarsız kalmakla suçladı. Başbakan Davutoğlu’nun, Türkiye’nin iç ve dış güvenliğine yönelik her saldırı sonrasında  “Sınırlar namusumuzdur. Hiç kimse gücümüzü test etmeye kalkmasın” dediğini anımsatan CHP’li Öner, “Adına ‘Kiziroğlu Ahmet Bey, peh, peh, peh’ türküsü uydurulan Başbakan nerede?” diye sordu.

ORDU ACZE DÜŞÜRÜLDÜ

AKP iktidarları döneminde Türk Silahı Kuvvetlerinin çeşitli operasyonlarla zayıflatıldığının altını çizen Ali Haydar Öner, “hava ve deniz gücü dağıtılan, karada komutanı, havada pilotu, denizde kaptanı-komodoru bırakılmayan Türk ordusu acze düşürülmüştür. AKP hangi niyetle olduğu bilinmez güçlü orduyu hırpalamıştır. Ordusunu yıpratan AKP hükümetinin kendisi de acz içindedir” diye konuştu.

VATANA İHANET UYARISI

Yunanistan’a, işgal ettiği adalar nedeniyle on bir yıldır tek bir nota bile verilmediğini vurgulayan Öner, 1913 Londra, 1923 Lozan ve 1947 Paris anlaşmaları gereğince Ege Denizinde yer alan ve Türkiye’nin egemenliği altında olması gereken Hurşid, Fornoz, Eşek, Nergizcik, Bulamaç, Kalolimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba adaları ile Akdeniz’deki Gavros, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi ve Koufonisi adalarının silahlandırıldığını da açıkladı.

AKP Hükümetlerinin Milli konulara duyarsız kaldığını vurgulayan Ali Haydar Öner, “Vatan toprağı gayrimenkuldür, taşınmaz topraktır. Toprağın taşınabileceği kavramı yeni bir icattır. Ege adaları Anadolu’nun uzantısıdır, terk edilemez, silahlandırılmasına müsaade edilemez. Adaları terk et kurtul, türbeyi taşı kurtul anlayışıyla hareket edenleri,  Süleyman Şah Türbesini sınırın sıfır noktasına taşımayı zafer sayanları vatana ihanet suçlaması beklemektedir.” diye konuştu.

ERDOĞAN’A SERT GÖNDERME

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutumunu da eleştiren CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, “Kaçak sarayın baş sakini Suriye ve Irak konularında olduğu gibi bu konuya da ‘Ne notası? Müzik notası mı?’ anlayışıyla yaklaşmaktadır. Ulusal çıkar ve onurumuzu zedelemeye Cumhurbaşkanının da, Başbakanın da, Dışişleri Bakanının da hakkı yoktur.” dedi.

Öner konuşmasını, “zulmünüzle birlikte acziniz de artmıştır. Zulmü artanların gidişleri çabuk olur. Ulusal çıkarları koruyamayanların gidişleri yakındır” diyerek tamamladı.   

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...