HEM ile ISMEK kurs ücretleri konusunda karşı karşıya geldi

6 Mart 2015 16:28

ISMEK yetkililerinin ‘’Halk Eğitim Merkezi’ne gitmeyin. Aynı kurs bizde ücretsiz’’ dediği iddiası iki kurum arasındaki ilişkileri bozma noktasına getirdi. HEM Müdürü Arıcı, ‘’Eğer iddia doğruysa çok üzüldüm. ISMEK’teki kursların çoğunu da biz açıyoruz. Hiç yakışık almamış’’ dedi.

Yaygın eğitim faaliyetlerinde ilimize önemli katkılar sunan Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile Isparta Belediyesi’nin sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında vatandaşlara ücretsiz kurs imkânı sağlayan ISMEK, ücret konusunda karşı karşıya geldi. İddiaya göre ISMEK yetkilileri kendi açtıkları kursun aynısını HEM’in ücret karşılığında açtığını ve vatandaşlara ‘HEM’e gitmeyin aynı kurs bizde ücretsiz’ dediğinin iddia edilmesi ve  HEM yetkililerinin bunu öğrenmesi  ortalığı bir anda gerdi.

‘’HEM’DE AÇILAN KURSLAR ÜCRETLİ, ISMEK’DE

AÇTIĞIMIZ KURSLARIN İSE BAZILARI ÜCRETLİ’’

HEM Müdürü İhsan Arıcı, konuyla ilgili net bilgi verdi. Arıcı, eski Belediye Başkanı Hasan Balaman döneminde HEM ile ISMEK arasında protokol imzalandığı ve bugüne kadar protokol kapsamında ISMEK’te de HEM olarak kurs açtıklarını bildirdi. Arıcı, ‘’Biz siyaset yapmıyoruz. Vatandaşa hizmet amaçlı buradayız. Protokolü biraz değiştirerek kurs açmaya devam ettik. Ancak ISMEK’e açtığımız kursların bazıları ücretli bazıları ücretsiz. HEM’de açtığımız kurslar ise paralı. Çünkü aldığımız ücretlerle hem öğretmenlerimizin maaş ve sigortasını yatırıyoruz hem de derneğimize aktarıp giderlerimizi karşılıyoruz’’ dedi.

‘’HEM’E GİTMEYİN DEMEK YAKIŞMIYOR’’

Öte yandan iddiaya göre ISMEK yetkililerin ‘’HEM’e gitmeyin’’ çağrısında bulunulmasını esefle karşıladığını ifade eden Arıcı, şöyle devam etti; ‘’Biz ISMEK’e kurs açmak zorunda değiliz. Ama hizmet olsun diye açıyoruz. İsteyen vatandaş ISMEK’e gider isteyen vatandaş da HEM’e gelir. Biz hizmetin peşindeyiz. Bu tür söylentiler hiç hoş değil. HEM yıllardır bu şehirde verdiği kurs ve belgelerle birçok kişiye iş imkânı sağlamıştır. Böyle bir kurumu yıpratmak doğru değildir. Ayrıca bu söylentinin çıkarılmasını anlamsız buluyorum. Aynı kurs hem Halk eğitim Merkezi’nde hem de ISMEK’te açılıyor. Bunu söylemekte nasıl bir amaç güdülmüş anlamak mümkün değil.

‘’BİZ BUGÜNE KADAR ZATEN HER KURSTAN PARA ALIYORDUK’’

Diğer taraftan biz zaten bugüne kadar açtığımız her kurstan para alıyorduk. Bu yeni bir şey değil. Aldığımız ücretler de cüzi rakamlar sırf giderleri karşılamak adına. Bunun büyütülerek bir suç unsuru haline dönüştürülmesi de yakışıksız. ISMEK para almadığı halde Biz ISMEK’e gitmeyin diyor muyuz? Biz vatandaşa ISMEK’i de söylüyoruz.

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...