‘’Kalkınan yerlerin ortak akıl ve istişare ile geliştiğini gördüm’’

5 Mart 2015 16:12

İşadamı Osman Gök, kalkınma çabası içerisinde olan Isparta için önemli bir tez ortaya attı. ‘’Ben yaparım’’ diyerek Türkiye’de gelişen bir yerin bulunmadığını belirten Gök, ‘’Ortak akılla 2 yıl içinde gelişiriz’’ dedi.

Bugüne kadar işi dolayısıyla Türkiye’nin birçok ilini dolaşma fırsatı bulan işadamı Osman Gök, Isparta’nın kurtuluş reçetesini ortaya koydu. Bugüne kadar kalkınan yerlerin ortak akıl ve istişare ile geliştiğini gördüklerini belirten Gök, ‘’Ben yaparım diyerek Türkiye’de gelişen bir yer yok. Burada yerel yönetim, mülki amirlerin sivil toplum kuruluşlarının görevleri var. Ortak akılla hareket edersek Isparta ve Eğirdir, turizmde marka şehir olur. Böyle politika izlersek 2 yılda gelişiriz’’ dedi.

‘’GÜNEŞ ENERJİLİ VE KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETEN TEKNEYİ ISPARTA İLE BULUŞTURUYORLAR’’

Bu kapsamda ortak akıldan hareketle önemli bir girişime imza atmaya hazırlandıklarını ifade eden Gök, ‘’Eğirdir’de özel hüküm çalışmaları var. Bu yüzden uzun vadede mazotlu teknelere izin verilmeyecek gibi gözüküyor. Biz de güneş enerjili rüzgâr panelli gezi teknesini bulduk. BAKA buna destek verdi. Sayın vekillerimiz, ITSO Başkanımız ve Borsa Başkanımız bizlere desteklerini esirgemediler. BAKA projeyi uygun gördü. Türkiye’de ilk olduğu için 3 kez ihale iptal oldu. Yapacak firma geldi ben altından kalkamam dedi. En son İstanbul’dan bir firma geldi, süreç başladı. Bu teknemiz Türkiye’de ilk Eğirdir’e nasip olacak. Dünyada da sayılı. İlk çıkan proje 550 bin liraydı. İstanbul’dan bir firma aldı. Mayıs ayında teslim edecek. Normal maliyeti 1,5 milyon TL ama firma bize güzellik yaptı. 750-800 bin TL arasında bitecek’’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...