‘Bir sevdadır hafızlık’

4 Mart 2015 17:08

Isparta Müftülüğü’nün organize ettiği Tarihçi-Yazar Mustafa Turan konuk olduğu “Bir Sevdadır Hafızlık” konulu konferans verildi.

Hafızlık eğitimi veren Kur'an kursu öğreticileri ile hafızlık eğitimi alan öğrencileri motive etmek ve kaynaşmalarını sağlamak üzere Tarihçi-Yazar Mustafa Turan'ın verdiği “Bir Sevdadır Hafızlık” konulu konferans iki ayrı yerde Mekke Erkek Kur’an Kursu ile Hayırlar Kız Kur’an Kursunda yapıldı. Vali Yardımcısı Tacettin Özveren, İl Müftü Yardımcısı  Dr. M. Mahfuz Ata, Emekli Müftüler M. Emin Avci ve Halil İbrahim Ertuç ile Müftülüğümüz Şube Müdürleri ve Vaizlerimiz başta olmak üzere din görevlilerimiz ve vatandaşlarımızdan da katıldığı konferans, herkes tarafından ilgiyle takip edildi.

Tarihçi-Yazar Mustafa Turan, Hafızlık eğitimi veren Kur'an kursu öğretici ve öğrencilerine yönelik eğitim metotlarını ve tecrübelerini içeren yaptığı sunumda, hafızları ve imam hatip öğrencilerini kentin saat kulelerine benzetti. Toplumun o saate bakarak saatlerini ayarlamalarını yani hafızları ve İmam Hatip öğrencilerini örnek almaları gerektiğine vurgu yapan Turan, “Hafızlarımızın ve imam hatip öğrencilerinin iyi bir şekilde yetiştirilmesi gerekir” dedi.

 

Bu haber 708 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...