‘’Acilen ucuz konut yapılmalı yoksa Isparta göç verecek’’

3 Mart 2015 18:57

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Arif Gürdal, Isparta’da kira fiyatlarının en az 500 TL, ev fiyatlarının da 250-300 bin TL arasında olduğunu belirterek Belediyeden ucuz konut talebinde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Aslan da belediyenin bu konuda titizlikle çalıştığını ifade etti.

Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısında uygun fiyata ev almak isteyenler için önemli bir görüşme sağlandı. AK Parti Meclis üyesi Arif Gürdal, belediyeden ucuz konut için harekete geçmesi gerektiğini talep etti. Bu konuda detaylı bir çalışma hazırlayan Gürdal, ‘’1999 yılında MHP’nin yerel seçimlerde birinci maddesi BELMAŞ evlerini bitirmekti. 1400 vatandaşımıza ev imkânı sağlandı. Başlatandan da bitiren de Allah razı olsun denildi. Başkanımızın 11 yıl hizmet süresince başka bir toplu konut alanıyla ilgili çalışması bulunmamaktadır. Isparta’da 202 bin nüfus vardır. En düşük ev kirası 500 liradır. Ev fiyatları da 250-300 bin TL arasıdır. Asgari ücretle Isparta’da yaşayan bir vatandaşımızın ev alması ve kiralaması imkânsızdır. Isparta’da acilen toplu konut alanı gösterilip, ucuz konut yaparak, ama TOKİ kanadıyla ya da şirket imkânlarıyla bunun yapılması gerekir. Değilse Isparta’mız göç verecektir. Yalvaç, Eğirdir’den gelen vatandaşımızın asgari ücretle ev alması mümkün değildir. Vatandaşımız ev alsın’’ dedi.

‘’BELEDİYEMİZ ZATEN BU KONUDA TİTİZLİLİKLE ÇALIŞMAKTADIR’’

MHP Belediye Meclis Üyesi Akif Aslan da ‘’Arif beyin teklifiyle alakalı alt gelir grubunun ev sahibi olmasıyla ikinci bir BELMAŞ örneği yapılabilmesi noktasında uzun zamandır çalışıyoruz. Bir arsanın toplu konut olarak sahası olarak ilan edilmesi konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda gündem maddesi olarak ilave etmemize gerek yoktur. Belediyemiz bu konuda titizlilikle çalışmaktadır’’ yorumunda bulundu. 

Bu haber 822 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...