Obezite ile Mücadele Okulu açıldı

2 Mart 2015 18:42

Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Gençlik Merkezi Spor Salonu (Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arkasında) ve Işıkkent Spor Salonu’nda “Obezite İle Mücadele Okulu” açıldı. Okul, 23 Şubat -12 Haziran 2015 tarihleri arasında faaliyet gösterecek.

Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “

Obezitenin en önemli nedenlerinden olan sağlıksız beslenme ve hareket yetersizliği, tütün kullanımına bağlı meydana gelen sağlık sorunlarından sonra önlenebilir ölümlerin ikinci en sık nedenidir. Ülkemizde obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların (kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon, kas-iskelet sistemi hastalıkları vb.) görülme sıklığını azaltmak amacıyla Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı hazırlanmıştır. Geniş tabanlı ve çok sektörlü bir yaklaşımı benimseyen Program ile ilgili Başbakanlık Genelgesi 29.09.2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Bu kapsamda İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’müz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Gençlik Merkezi Spor Salonu(Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arkasında) ve Işıkkent Spor Salonu’nda “Obezite İle Mücadele Okulu” açılmıştır. Okul 23 Şubat -12 Haziran 2015 tarihleri arasında faaliyet gösterecektir. Obezite İle Mücadele Okulu katılımcılarına antrenör eşliğinde fiziksel aktivite yaptırılmakta ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışmanlığı Birimi’nde Diyetisyen eşliğinde Danışmanlık Hizmeti verilmektedir. Birimde, danışanların kan tahlili ve vücut kompozisyonu analizi değerlendirilerek beslenme planı oluşturulmakta ve aylık takibe alınmaktadır. Böylece katılımcılar fiziksel hareketsizlik ve beslenme bozukluklarını gidererek sağlıklı yaşama ilk adımlarını atmaktadır.

Hanımlar; Yaşam kalitenizi arttırmak ve sağlıklı yaşlanmak için kendinizi önemseyin. Hizmetlerimizin tamamı ücretsiz olup katılımlarınızı bekliyoruz”.

Başvuru için;

Isparta Merkez Toplum Sağlığı Merkezi

Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışmanlığı Birimi

Telefon: 0 246 232 93 79

Bu haber 772 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...