AK PARTİDE HEDEF 4 MİLLETVEKİLİ..

1 Mart 2015 17:18

AK Parti dün 38 aday adayını kamuoyuna tanıttı. Adaylar tek tek kürsüye gelerek CV’leri okundu. Heyecanlı oldukları gözlenen adaylar hep bir ağızdan 4 milletvekili sözü verdi.

7 Haziran genel seçimlerine 99 gün kala AK Parti, aday adaylarını kamuoyuna tanıttı. İpek Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Müstakil sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı M. Selim Özkutlu ve çoğu aday adayı katılırken mevcut milletvekilleri, eski milletvekilleri Sait Dilek ile Haydar Kemal Kurt ile bazı aday adayları katılamadı. Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, sürecin detayları ve işleyişi ile ilgili bilgilendirme de bulundu.

‘’AK PARTİ İSTİŞARİ DEMOKRASİYİ TÜRK SİYASİ HAYATINA KAZANDIRDI’’

AK Parti’nin siyaset sahnesine çıktığı günden bu yana ilkelerini kararlılıkla sürdürdüğünü ve gelenek hale getiren bir siyasi parti olduğunu vurgulayan Zabun, ‘’AK Parti; Milletin tamamını kucaklamayı kendine hedef seçen, davası olan bir siyasi parti olmuştur. Bu temel ilkelerden bir tanesi de demokrasiye yeni bir boyut kazandırmak suretiyle istişare  demokrasiyi Türk siyasi hayatına hatta dünya literatüre yerleştirmiştir’’ dedi.

‘’MİLLETVEKİLLERİ ADAYLARI 3 AŞAMALI BİR YOKLAMA İLE BELİRLENİYOR’’

Öte yandan AK Parti’de milletvekilleri adaylarının nasıl belirlendiğine yönelik de bilgilendirme yapan Zabun, ‘’AK partiden milletvekilleri adaylıkları belirlenirken bir süreç işletiliyor. Bu süreçlerden biri genel merkezimizin aday adayları üzerinde bir yoklaması. Diğeri milletimiz ne diyor onun yoklaması. Onun dışında da komisyonlar çerçevesinde aday adaylarımızı gerekli mülakat ve değerlendirmelerle nihai karar verilmek suretiyle milletimizin huzuruna getiriliyor. Bu süreçlerden bir tanesi teşkilat temayül yoklaması. 1 Mart Pazar günü SDÜ Kongre Merkezinde temayül yoklamasını gerçekleştireceğiz. O yoklamada oy kullanacak olan teşkilat mensuplarımız var. Temayül 10.00’da başlayacak ve 16.00’ya kadar devam edecek. Bu kanaatlerimiz ortaya konulduktan sonra bir torbada genel merkeze göndereceğiz. Sonuçları kesinlikle paylaşmayacağız. Temayül yoklaması gerçekleştirilirken her ilçe için bir sandık koyacağız. Hangi ilçe ne söylüyor gibi düşünülmesin. İçleri açılmadan tüm ilçelerin oyları aynı torbada toplanacak. Ayrı ayrı konulmayacak’’ diye konuştu.

‘’KİMLER OY KULLANACAK?’’

Diğer taraftan temayülde oy kullanacakları da açıklayan Zabun, ‘’İl yönetim kurulu üyelerimiz, il gençlik kolları, il kadın kolları, il demokrasi hakem kurulu, il disiplin kurulu, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe gençlik kolları ve kadın kolları, ilçe belediye başkanları, il genel meclis üyelerimiz, il ve ilçe belediye meclis üyelerimiz, belde yönetim kurulu üyelerimiz, belde gençlik kolları ve kadın kolları yönetimlerimiz, belde belediye başkanlarımız, belde belediye meclis üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz, partimizde milletvekili üstlenmiş olan ama aday adayı olmayan milletvekillerimiz oy kullanacak.Bu yönetim kullarımızın sadece asil üyeleri oy kullanacak. Yedekler oy kullanmayacak. Hazurun listeleri genel merkez tarafından hazırlandı. Genel merkez temsilcimiz tarafından Isparta’ya gelecek ve kesinlikle müdahale edilmeyecek. Oy kullanacak olan teşkilat mensuplarının kimlik belgeleri yanlarında olmaları. Kimliği olmayan oy kullanamayacak’’ şekliden konuştu.

‘’KİMLER TEMAYÜLE GİRMEYECEK’’

Bu arada temayül listesine mevcut milletvekillerinin ve daha önce milletvekilliği yapmış olan aday adaylarının girmeyeceğini ifade eden Zabun, ‘’Onların değerlendirmesi genel merkezdeki komisyonlar tarafından yapılacak. Herkes 1 oy kullanabilecek. Fazla kullanan ki geçerli olmayacak.

‘’’PROPAGANDA YASAK’’

Ayrıca kongre merkezinde oylamanın yapılacağı alanda aday adayları propaganda faaliyeti gerçekleştiremeyecek. Tanıtıcı faaliyet olmayacak’’ dedi. Zabun’un konuşmasından sonra aday adayları alfabetik sıraya göre çağrıldı ve CV’leri okunarak fotoğraf çektirdi.

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...