Yeni Başkan Muslahattin Can Selçuk

1 Mart 2015 17:16

Bayram Kutlu’nun 8,5 yıldır yürüttüğü Ziraat Odası Başkanlığı görevi Muslahattin Can Selçuk’a geçti. Selçuk, dün gerçekleştirilen Genel Kurul’da tek listeyle Başkanlığa seçildi.

Ziraat Odası Genel Kurul’u dün Halk eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; 22. dönem AK Parti milletvekili ve 25. dönem milletvekili aday adayı Emin Bilgiç, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, İşadamı Alper Bayhan ve Sami Öngör ve çok sayıda davetli katıldı. Divan Kurulu’nun belirlenmesiyle başlayan Genel Kurul’da önce katılımcılara söz verildi. İlk konuşmayı Milletvekili aday adayı Emin Bilgiç yaptı. Bilgiç, AK Parti iktidarında çiftçilere sağlanan imkânlardan bahsetti ve Isparta’nın stratejik bir önemi olduğunu vurguladı.

‘’İHRACATIMIZIN YARISINI TARIM ÜRÜNLERİ OLUŞTURUYOR’’

Bilgiç’in ardından ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen söz aldı. Başdeğirmen, her şeyini tarıma ve ziraata adamış bir odanın başkanlığını yürüttüğünü belirterek, ‘’Bütün çalışmalarımızda tarım birinci sırada yer alıyor. Isparta'nın 234 milyon dolar ihracatı var. Bunun yarısı tarıma bağlı ürünlerden kaynaklanıyor. Sulanabilir arazimizin yüzde 70'in üzerinde olmasından dolayı ilimizde meyvecilik ileri seviyede gelişmiştir. Bugün Türkiye'de üretilen elmanın yüzde 25'ini Isparta karşılıyor. Elma suyunun tamamını ihraç ediyoruz. Elma suyunda yaklaşık 25 milyon dolar ihracat gerçekleştiriyoruz. Ayrıca çok miktarda elma ürettiğimizden dolayı sanayici buraya geliyor. Şuanda iki tane elma suyu fabrikası kuruluyor. Bu fabrikalarda kiraz, vişne, kayısı gibi ürünler de işleniyor. Isparta kiraz üretiminde 3, kayısıda 5'inci sırada yer alıyor. Bugün 3. sırada, 5. sırada diyoruz ama bu noktalara gelmek hiç kolay bir iş değildir. Biz bunu daha da ileriye götürmeliyiz. Biz oda olarak tarımla iç içeyiz. ITSO dendiği zaman sadece sanayi hizmeti akla gelmesin’’ diye konuştu.

‘’ALDIĞIM BAYRAĞI DAHA İLERİ GÖTÜRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIM’’

Öte yandan yeni başkanlığa seçilen Muslahattin Selçuk, ‘’Ziraat Odası’nda bugüne kadar görev yapmış ve emek harcamış bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Bu odada hizmeti bir bayrak yarışı olarak kabul edip bütün üyelere ve diğer odalara Isparta için hizmet etmek için ekibimizle birlikte bu göreve talip olduk. Maksadımız üyemize bilinçli hizmet etmek ve projeler geliştirmek. SDÜ ve İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğüyle sürekli işbirliği içerisinde çalışacağız.  Isparta çiftçisinin sorunlarını yetkili mercilerle işbirliği yaparak çözmeye talibiz’’ şeklinde konuştu.

‘’ÇOK YORULDUM’’

8.5 yıldır sürdürdüğü Ziraat Odası Başkanlığı'na veda eden Bayram Kutlu ise bugüne kadar yaptığı çalışmalarından bahsetti. Göreve geldikten sonra odaya resmiyet kazandırdıklarını ifade eden Başkan Kutlu, ‘’Ülkemizin birçok yerinde açılan fuarlara köylülerimizi götürdük. Teknolojiden haberdar olmaları için ülkemizin neresinde olursa olsun, davet edildiğimiz tüm fuarlara üyelerimizle birlikte katıldık. Urfa'dan Çanakkale'ye kadar odamızı tanıttık. Odamıza ait bir hizmet aracı aldık. Şuan hizmet verdiğimiz bina odamıza ait değildi. Hep odamıza ait bir binayı arzu ettik. Geçmiş yıllarda yeni bir bina için imkânımız yoktu. Fakat şimdi bu imkânı bulduk ve yakın zamanda yeni binamıza kavuşacağız. Aslında genel kurul toplantısının hemen ardından açılışını yapmayı planlamıştık. Fakat müteahhit firmanın binayı geciktirmesi nedeniyle şimdilik bina açılışını erteledik. Yönetime gelecek olan arkadaşlarımız ilerleyen zamanlarda binayı teslim alırlar ve açılışını yaparlar. Yaklaşık 9 yıldır başkanlık görevini yürütüyordum. Bu seçimlerde aday olmak istemedim. Çünkü çok yoruldum’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardın seçime gidildi. Seçime tek liste ile giren Muslahattin Can Selçuk Ziraat Odası'nın yeni başkanı oldu.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ:

1- Muslahattin Can Selçuk

2- Mevlüt Erdoğan

3- Kamil Bayram

4- İsmail Yüksel

5- Süleyman Erdem

6- Osman Gürsoy

7- Mehmet Korkut

Bu haber 725 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...