BELMAŞ tam otomasyona geçiyor

30 Ekim 2012 18:34

Ortadoğu’nun en büyük fabrikası olan BELMAŞ Bimsblok fabrikası’na ek üniteler ekleniyor. Bugüne kadar tek vardiya olarak hizmet veren fabrika üç vardiyaya çıkması için gereken üniteleri de fabrikaya eklenmeye başladı. Fabrikanın üç vardiyaya çıkabilmesi için ihtiyaç olan kırma eleme ve ayırma sistemleri önceki gün fabrikaya geldi. Bir ay sürecek olan montaj işleminden sonra fabrika üç vardiya çalışabilecek kapasiteye gelecek. Böylece fabrikadan her gün 50 tır malzemenin sevkiyatı da yapılacak. İş istihdamında da önemli bir açığı kapatacak olan belediye hem kendisi kazanacak hem de halkına kazanç sağlamış olacak. Hafta sonu tırlarla gelen ek üniteleri inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın fabrikanın bir ay sonra üç vardiya olarak çalışacağını ve günlük 50 tır malzemenin sevkiyatı gerçekleşeceğini belirtti.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “Ortadoğu’nun en büyük fabrikası olarak kurmuş olduğumuz Bimsblok fabrikamız bu güne kadar tek vardiya sistemi ile çalışıyordu. Üç vardiyaya çıkmamız için ek ünitelere ihtiyacımız vardı. 1.5 ay önce bu ek ünitelerin siparişini verdik. Bu gün bu verdiğimiz siparişler ilimize geldi. Bir ay içerisinde ek ünitelerin montesi gerçekleştirilecek. Böylece fabrikamız üç vardiyaya çıkacak.  Daha sonra fabrikamıza otomatik ambalaj ve paketleme ünitesini de kazandırarak üretimimizi bir kat daha artırmış olacağız” dedi.

Günaydın ayrıca aynı alan üzerine kurulacak olan izalasyon ve dolgu malzemesi üretecek olan fabrikanın da 5 ay içerisinde tamamlanacağını kapasite olarak da Dünya’nın en büyük fabrikasının kurulacağını söyledi. “Türkiye’de aynı ürün üreten fabrikaların saatlik üretimi 2 ton idi. Biz önce bu fabrikamızı 5 ton kapasiteli olarak düşünmüştük. Ancak bakanlıkta 8 ay bekletilmesi bizim daha iyi araştırma yapmamızı yaradı. 8 aylık bu zaman zarfı içerisinde sadece 5 tonluk izalasyon fabrikası kuracaktık. Ancak aynı fabrikamızı biraz daha genişleterek 15 ton izalasyon 15 ton da kimyasal ürünlere dolgu malzemesi olacak ürünleri üretmeyi hedefliyoruz. fabrikamızı da bu şekilde dizayn ettik. Tamamen Türk Mühendislerin ürettiği bu fabrikamızın kapasite bakımından dünyada hiç bir fabrika yoktur” dedi.

Bu haber 1144 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...