“Hocalı Katliamı İbret Vesikasıdır”

26 Şubat 2015 18:31

Memur – Sen İl Temsilcisi Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil; Hocalı Katliamının 23’ncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Akçil’in mesajı şöyle: “Bundan 23 yıl önce, yani 26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Hocalı kentinde sivil halka karşı Ermeniler tam anlamıyla bir katliam yapmışlardır. Bugün sözde soykırım iddialarıyla Türkiye’yi suçlayan Ermenistan’ın Devlet Başkanı Robert Koçaryan’ın direktifleri doğrultusunda Ermeniler, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde 7 bin kişilik nüfusa sahip ve coğrafi konumu itibariyle bölge için stratejik önemi olan Hocalı Kasabasını ele geçirmek için 25 Şubat gecesi katliam gayesiyle harekete geçmiştir.

Hocalı’nın işgali sonucu sivil, eli silahsız, Azerbaycan Türkleri çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapılmadan Ermeniler tarafından katledilmiştir. Resmi verilere göre, o gece 613 kişi hunharca katledilmiş; bunlardan 83 çocuk, 106 bayan acımasız yöntemlerle işkence yapılarak öldürülmüştür. Ayrıca, 487 kişi ağır yaralanmış ve 1275 kişi ise rehin alınmış, geri kalan nüfus da bin bir zorlukla canını kurtarmıştır. 26 çocuk tamamen ve 130 çocuk ise kısmen öksüz kalmıştır.

Ermeniler şehitlerimizi acımasızca, gözlerini oyarak, kafataslarının derisini soyarak ve vücutlarının farklı organlarını keserek öldürmüştür. Küçücük çocukların gözleri oyulmuş, hamile kadınların karınları yırtılmış ve soydaşlarımız diri diri toprağa gömülmüştür. Hatta şehitlerin bir çoğunun cesetleri yakılmıştır. Memur - Sen olarak Hocalı katliamını unutmadık, unutturmayacağız. Bu vahşice işlenmiş katliamı 23. Yıldönümünde de nefretle kınıyoruz.

 

Bu haber 604 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...