Denetimlerin yanı sıra eğitimlere de ağırlık verilecek

26 Şubat 2015 16:05

Emniyet Müdürlüğü, trafik denetim ve eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda ilimizde kullanım oranı yüzde 24 artan motorlu bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücülerinin denetimlerine daha fazla ağırlık verilecek.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli eğitici personeller tarafından Türk Riders Motor Kulübü üyelerine “Trafik Kuralları, Trafikte Karşılaşılan Riskler ve Motosiklet Sürüş Teknikleri” konularında eğitim verildi.

Konu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda; “Ülkemizde tescilli araç sayısı içerisindeki oranı %15,6 olan motorlu bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet kullanımının ilimizdeki kullanım oranı %24 olarak görülmekte olup, bu oran hızla artmaktadır. Kullanım oranında yaşanan bu artış beraberinde ilimiz trafiğinde birtakım denetim ve kontrol ihtiyacı oluşturmaktadır. Bu amaçla Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Trafik Ekiplerimizin çalışma programlarında ilimizdeki motorlu bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisiklet kullanım oranları dikkate alınarak bu araç sürücülerinin denetimlerine daha fazla ağırlık verilecektir.

 Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında 2015 yılına kadar %30 denetimlerinin artırılması hedeflenen motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet kullanıcılarına yönelik denetimlerin, 2020 yılına kadar bir önceki hedef yılı olan 2015 yılına oranla %30 daha artırılması hedeflenmektedir. Bununla birlikte kullanım oranı düşük olan koruma başlığı kullanım alışkanlığının ise bu araç sürücülerine tam anlamıyla kazandırılması amaçlanmaktadır.

İlimizde yapılacak çalışmalar kapsamında Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli eğitici personeller tarafından Türk Riders Motor Kulübü üyelerine 19 Şubat 2015 tarihinde Isparta Anadolu Lisesi binasında “Trafik Kuralları, Trafikte Karşılaşılan Riskler ve Motosiklet Sürüş Teknikleri” konularında eğitim verilmiştir.

Trafik kazalarının; ceza ve korkuyla önlenemeyeceğini, ancak eğitim, bilinçlenme ve yol kullanıcılarının birbirlerine olan saygısıyla önlenebileceği unutulmamalıdır.

Karayollarında trafik düzenini sağlamak, trafik kazaları sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanmalar ile maddi kayıpları azaltmaya yönelik önlemleri belirlemek ve uygulamak, yol kullanıcılarını trafik kuralları ve karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için gerekli çalışmalarımız devam etmektedir. Bununla birlikte vatandaşlarımızın da trafik kurallarına riayet etmeleri ve kural ihlali yapmamaları halinde meydana gelen kazalarda azalma olacağına inanarak kazasız günler dileriz”.

  

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...