Uluborlu’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

29 Ekim 2012 19:11

29 Ekim Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 89. yıldönümü münasebetiyle 28 Ekim 2012 Pazar günü saat 13:00'de Uluborlu Cumhuriyet Meydanında Çelenk Sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunma törenini müteakiben Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

29 Ekim 2012 Pazartesi günü Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde saat 09:30'da İlçe Kaymakamı Adem Çelik makamında tebrikleri kabul etti. Saat 10:00'da Cumhuriyet Meydanında öğrencilerimiz, ilçe halkımız ve protokolün toplanmasının ardından kutlama programına devam edildi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Kaymakam Adem Çelik, Garnizon Komutanı İhsan Çınar ve Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, öğrenciler ile halkın bayramını kutladılar. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Adem Çelik yaptı. Öğrencilerin seslendirdiği birbirinden güzel şiirlerin ardından Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu folklor gösterilerine geçildi. Minik öğrencilerin gösterisi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Bir başka gösteriyi ise Çakır Hasan Ortaokulu öğrencileri sergiledi. Öğretici Sebahattin GÖL'ün çalıştırdığı öğrenciler bağlama eşliğinde müzik sunumu yaptılar.

Cumhuriyetimizin 89. kuruluş yıldönümü münasebetiyle ilçemiz okullarında düzenlenen atletizm ve "Cumhuriyetimiz ve Atatürk" konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edildi.

Kutlama etkinlikleri Çakır Hasan Ortaokulu bandosu eşliğinde tüm okulların geçit töreni yapması ile sona erdi.

Bu haber 1075 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...