Sinyalizasyonda tam otomatiğe geçiliyor

29 Ekim 2012 19:10

Isparta Belediyesi rutin görevlerini yaparken teknolojiyi de takip etmeyi ihmal etmiyor. Araç ve gereçlerini de son teknoloji ile donatan belediye artık hizmetlerini daha güvenli ve hızlı bir şekilde yapıyor. İşte bunun bir örneğini de sinyalizasyon’da görüyoruz. Şehir merkezinde bulunan sinyalizasyonların Belediyeye devrinden sonra bir çok yenilik ile trafik akışını rahatlatmaya çalışan belediye bu günlerde de son teknoloji ile tanıştı. Otomasyon sistemi ile hizmet verecek olan sinyalizasyonlar artık tek yerden kontrolü yapılacak. Işıklarınında led tabir edilen lambalarla değiştiren belediye olası arızaları da anında tespit ederek tamirini gerçekleştirecek. Önümüzdeki günlerde de trafik yoğunluğuna göre yeşil sarı ve kırmızı ışık hareketlerini de takip edecek olan belediye büyük ölçüde bu yoğunluğu da giderecek.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, göreve geldiği günden bu yana Isparta Belediyesinin ihtiyacı olan her türlü araç ve gereçleri yenilerken bu araçların son teknoloji ile donatılmış olmasına da büyük gayret gösterdi. Alınan iş makinelerinin tamamı günümüz şartlarındaki son teknoloji ile donatılmış olmasına özen gösterdi. Buna bir yenisini daha ekleyerek şehir merkezinde bulunan sinyalizasyonları da otomasyona geçiriyor. Böylece Isparta trafiğinde büyük bir ölçüde rahatlama meydana gelecek. Merkezden takip edilecek olan sinyalizasyonlar olası bir arıza birkaç saniye içerisinde merkeze gelen ikaz sonrası tamiri yapılarak sorun anında çözülmüş olacak.

Günaydın konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “şehir merkezimizde bulunan sinyalizasyonlar ekiplerimizin sürekli araçla takibi yada gelen ikazlar sonucu tamirini yapmak mümkün oluyordu. Bu da bizim hem zaman hem de olası arızalara anında müdahale etmemizi engelliyordu. Bazen birkaç gün bazı caddelerimizdeki sinyalizasyonlar arızalı olarak görev yapıyordu. Ayrıca görme engelli vatandaşlarımızın da karşıdan karşıya geçmesinde kolaylık sağlayan ikazlarda bazen arızaya geçerek bu vatandaşlarımızın da zor durumunda kalmalarına neden oluyordu. Başlatmış olduğumuz bu uygulama ile arızaya geçen sinyalizasyonlarımız anında merkez tarafından takip edilecek ve arıza olan yer anında giderilecek. Sinyalizasyonlardaki ışık sistemleri de değiştirilerek daha belirgin ve  görüş açısından en mükemmel hale gelen ledli lambalar kullanılmaya başlandı. Önümüzdeki günlerde de kameralı sisteme geçerek kavşaklarda yoğun olan bölgelerdeki sinyalizasyonlara merkezden müdahale edilerek araç trafiğini yoğun olduğu caddelere yeşil ışık yakılması sağlanacak. Böylece beklemede harcanan benzin masrafı da büyük ölçüde azaltılarak ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlanacak” dedi.

 

 

 

Bu haber 944 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...