Gümüşgün’de kritik oylama Pazar günü

29 Ekim 2012 19:07

Nüfusu 2 binin altına düşecek belediyelerin kapatılması yasa tasarısı çerçevesinde kapatılacak belediyeler arasında yer alan Gönen’e bağlı Güneykent Belediyesi Gümüşgün Köyü’nün kendisine bağlanması için 4 Kasım’da Referandumu yapacak. Referandumdan (Evet) oyu çıkarsa Güneykent belediye olarak kalacak ve Gümüşgün Köyü ise mahalle olacak.

Kurban Bayramı'nın İkinci gününde Ak Parti Milletvekili Recep Özel Gönen'e bağlı Gümüşgün Köyü'nü ziyaret etti. 4 Kasım'da yapılacak referandum ile ilgili vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu. Ak Parti Milletvekili Recep Özel ve parti mensupları ile Gümüşgün Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Gümüşgün köylüleri ile bir araya geldi.

Bayramlaşmanın ardından açıklama bulunan Köy Muhtarı Ali Haydar Tekin, 4 Kasım Pazar günü yapılacak olan referandum ile ilgili olarak iyi bir sonuç çıkmasını temenni ettiğini belirtti. Tekin; “Köy olarak bir yere varamayacağız. En azından belediyeye bağlı bir mahalle olduktan sonra çöplerimiz toplanır, temizliğimiz yapılır. Bütün imkanlardan yararlanmış oluruz. Mahalle olmanın büyük avantajları olacak. Ben bir vatandaş olarak Güneykent’e bağlanmayı istiyorum” dedi.

Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün ise, bu birleşme çalışmaları keşke daha önce olsaydı. Bugün büyük yollar kat eden bir belediye olacaktık. Gümüşgün-Güneykent bu birleşmeden sonra kendisini gösterecek. Karşımızda bulunan Isparta-Ankara yolundan günde 12 Bin araç geçiyor. Biz sadece bakıyoruz. Konumumuz itibariyle çok önemli bir bölgeyiz. Bunu da değerlendirmeliyiz. Eğer referandumdan evet oyu çıkarsa biz bütün olanaklara sahip olacağız” şeklinde konuştu.

Ak Parti Milletvekili Recep Özel; Güneykent Belediyesi çalışmalarıyla takdir toplayan bir beldemizdir. Artık belli bir noktaya geldi. Gümüşgün’de bağlanırsa adına da Gülkent ismi koyarız. Ve daha da büyümeye devam eder. Buraya Havacılık Okulu ve Hızlı Tren projesi var. Ve daha birçok konularda yatırım yapılır. Bunlar için başkan takipçisi olacak. Geliriniz artacak. İnşallah bu referandumu el birliği ile çözeriz. Artık kısır siyasete bir kenara bırakalım. Biz hizmet partisiyiz. Oya göre hizmet yapmıyoruz. Hangi bölgede başka partiye oy çıkmışsa bile biz gidip her türlü hizmetimizi sunuyoruz. Bu konuda endişeleriniz olmasın” dedi. 

 

Bu haber 2174 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...