"Bonzai ve Uyuşturucu Bağımlılığı" Konferansı Düzenlendi

20 Şubat 2015 16:13

Süleyman Demirel Üniversitesi Tasarım ve Yaşam Kulübü tarafından “Bonzai ve Uyuşturucu Bağımlılığı” konulu bir seminer düzenlendi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde bonzai hakkında bilgiler veren “Mürekkep Kokan Eller Projesi” yöneticisi Yusuf Samet Çakır, bu bağımlılığın gençler arasında giderek yaygınlaştığını ve toplumumuz için büyük bir tehlikeye dönüştüğünü söyledi. “Anneni üzme!” sloganı ile yola çıktıklarını söyleyen Çakır, dinleyicilerine bonzai ile ilgili videolar sundu.

Proje Genel Koordinatörü Levent Polat, bağımlılıklarla mücadele edebilmek için aile ve devlet sevgisiyle büyümenin önemine dikkat çekerek toplumsal ve milli-manevi değerlere bağlı, sorumluluk duygusu gelişmiş, kendisi ve çevresiyle barışık bireyler yetiştirmenin gerekli olduğunu vurguladı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Psikoloğu Kadriye Doğan da, maddelerin olumsuz etkileri, bağımlılığın başlangıcı ve ileriki seviyelerde ortaya çıkan sonuçlar, zararlıların vücuda verdiği hasarlar, bağımlılıkların kişilerdeki sosyal etkileri hakkında bilgiler verdi.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Amiri Serdar Yıldırım ise en ufak yapılan hataların insana geri dönüşünün telafi edilemez sonuçlar doğurabileceğini söyleyerek bonzaiye karşı polisiye tedbirlerin de arttığından bahsetti.

PAGUK Kulüp danışmanı Adnan Çalık da, “Bir bilim adamı olarak her gün yaşayıp gördüğümüz üzücü olaylar karşısında kayıtsız kalamazdık. Toplumu bilinçlendirmek, gençleri bilinçlendirmek, farkındalık oluşturmak adına Mürekkep “Kokan Eller Projesi”nin Isparta ayağını devraldık.” dedi.

Bu haber 745 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...