‘’Kapatalım o zaman Dereboğazı yolunu!’’

19 Şubat 2015 17:24

MHP İl Başkanı Yalçın ile CHP İl Başkanı Demirkol, AK Parti İl Başkanı Zabun’un ‘’Antalya’ya gidecek olanlar 15 km ötedeki Burdur duble yolunu kullansınlar’’ söylemine sert çıktı. Muhalif başkanlar ‘’Her dönem seçim malzemesi olarak kullandıkları bu yoldan iktidar partisi de umudu kesmiş. Madem 15 km öteden gideceğiz bu yolu kapatalım gitsin’’ dedi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un, Dereboğazı yoluyla ilgili ‘’15 km ötede Burdur duble yolu var. Antalya’ya gitmek isteyenler bu yolu kullansın’’ ifadeleri gündemin seyrini bir anda değiştirdi. Zabun’un bu tavsiyesi üzerine açıklama yapan MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile CHP İl Başkanı Senayi Demirkol, Zabun’u eleştirdi.

‘’BU İŞİ BECEREMEDİK DİYECEĞİNE MİLLETİN UMUDUYLA OYNUYOR’’

Zabun’un yaptığı bu açıklamayı ‘’Hadsizlik’’ olarak nitelendiren Yalçın, ‘’Yatırım programında Isparta’ya hiçbir yatırım getiremeyen iktidar Partisi İl Başkanı ancak hizmet eden ve Isparta’yı kalkındıran bir insana sataşarak gündemde kendisini haklı çıkarmaya çalışıyor. Yazıktır, ayıptır, hadsizliktir bu açıklamalar. Bugün Isparta’nın rüyası olan Dereboğazı yolunu önemsiz gibi gösterip Karadeniz ve değişik yerlerdeki yollar tünellerle milyon dolar harcanarak birbirine bağlanırken, Isparta’ya bunu kazandıramayan il başkanı ben özür dilerim, bu işi beceremedik demek yerine milletin büyük umutlarla bir an önce yapılmasını beklediği yolu itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Osman Zabun’a sorum şudur? Karadeniz’i Akdeniz’i bağlayan 18 tane duble yol yapılırken bunun bir tanesini Isparta-Antalya arasına alamayan il başkanı iktidar partisi il başkanıyım diye çıkıp konuşmamalıdır. Her seçim döneminde Dereboğazı yolu duble olacak diye söz verdikleri konuyu yine gündeme getirdiler. 2015 yatırım programında ne Dereboğazı, ne Konya ne de Burdur Gelincik yolları yoktur.

‘’ZABUN’UN ÖRNEK VERDİĞİ OVİT TÜNELİNDEN BİLE HABERİ YOK’’

Ovit tüneli bitirildi dedi. Ancak bu tünel halen bitirilemedi yarısı yapıldı. Osman Zabun’un bundan haberi bile yok. Biz bunları tek tek takip ediyoruz. Dönemin Başbakanın 2011’de bu yol kısa zamanda bitecek demesine rağmen bu yol 2015 programında bile değildir. İnşallah 8 Haziran sabahı MHP iktidarıyla bu dertten hem Osman Zabun hem de Isparta kurtulmuş olacaktır. Biz bu yolu yapacağız. Isparta’yı kurtaracağız. Osman Zabun’da cevap vermek için artık zorlanmayacaktır. Dereboğazı yolu Isparta’nın olmazsa olmazıdır. İlk öncelikli projesidir’’ dedi.

‘’KAPATALIM GİTSİN O ZAMAN’’

Öte yandan CHP İl Başkanı Senayi Demirkol da her dönem seçim malzemesi olarak kullandıkları yolu bu sefer hiçe saymalarına bir anlam veremediklerini ifade etti. Bugüne kadar Dereboğazı yoluyla ilgili yapılan açıklamaların boşa gittiğini verilen vaatlerin yalan olduğunu ileri süren Demirkol, ‘’Isparta-Antalya Dereboğazı yolu ilimizin olmazsa olmazlarından. Havaalanına yakınlığı ve aşırı trafik yoğunluğu bu yolun acilen yapılmasını gerektiriyor. Nedense AKP bu Dereboğazı yolunu her seçimde kullanıyor. 2015’te yapacağız dediler ama yatırım programında yok. Sayın Milletvekili Sadi Bilgiç, Ekim’de ihaleye çıkılacak diyor. Ama ne zaman yapılacağı halen belli değil. Sayın Osman Zabun’un Burdur yolu 15 km fark ettiriyor diyerek o yolu işaret etmesi doğru değil. Oradan 15 km fark ediyordur belki ama havaalanına gidecek bir kişi için bu fark daha fazla. Ayrıca her gün o yolda trafik kazası oluyor. 2011’den bu yana yapacağız edeceğiz diyorlar. Bundan vazgeçip o yolu yapmaları gerekiyor. 2011’de dönemin Başbakanı burada söz verdi. Bakanlar söz veriyor ama iş sulandırılıyor. Madem 15 km öteden gideceğiz bu yolu kapatalım gitsin. Böylelikle onlar da Ispartalılar da kurtulsun’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 717 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...