“Şiddetle mücadele devlet politikası haline getirilmelidir”

19 Şubat 2015 17:23

Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu; Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesi olayını kınayarak, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması için Yargılama sürecinde davaya müdahil olacaklarını ifade etti.

Av. Gökmenoğlu’nun açıklaması şöyle: “ISPARTA BAROSU OLARAK gencecik kızımız Özgecan Aslan’ın katledilmesi OLAYINI LANETLİYORUZ.

Toplumun tüm kesimlerinde infiale neden olan 20 yaşındaki  özcanımız Özgecan Aslan’ın Mersin ilinde hunharca katledilmiştir.

 Bu kanlı cinayeti diğerlerinden farklı kılan hepimizin yüreklerini dağlaması olduğu kadar kamu vicdanın ve adalet anlayışının yeniden sorgulanmasına neden olmasıdır.

Gencecik kızımız hunharca katledilmiştir. Cani ise yaptıklarını anlatmaktan çekinmemiştir.

 Bu olay başlı başına kadına yönelik şiddet olmaktan çıkmış “İnsanlık Suçu” haline gelmiştir. İdam müessesi yeniden sorgulanır olmuştur. Öyle ki bu tarz vakalara hassasiyet gösterilmesi için mutlaka ölümle sonuçlanması gerekmediğinin de altını çiziyoruz.

Sonuç olarak, kanun yapmak sureti ile kadınlarımızı  koruyamadığımız gerçeğini artık kabul etmemiz gerekmektedir. 

Her türlü kanuni düzenleme yapıldığı halde kadınlarımıza yönelik şiddet eylemlerinin sürekli artması bunun somut örneğidir. Yalnızca 2015 yılında katledilen kadınlarımızın sayısı 28 dir. Şiddetle mücadele devlet politikası haline getirilmelidir.

ISPARTA BAROSU  olarak olayı kınıyoruz. Özgecan’ınımızın canını koruyamasak da en azından Yargılama sürecinde davaya müdahil olup, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız”.

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...