Altyapı çalışmalarına devam

19 Şubat 2015 16:59

Isparta Belediyesi yağmur suyu ana bypass hatları ek çalışmalarında son aşamaya geldi. Bugüne kadar ana bypass hatları toplamı 15 bin metre uzunluğa ulaşırken, şehirde toplanan suların 6 dereye deşarjı gerçekleştirildi.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce bu yıl kış aylarında da ilave olarak bazı noktaların daha da rahatlatılması amacıyla 5 bin metrelik daha ana bypass hatlarının yapımı devam ediyor. İlk etapta bin metre uzunluğa sahip Gülkent Devlet Hastanesi ile Nazmiye Demirel İlkokulu, Askerlik Şubesi önündeki caddelerde tamamlanan bypass hattının ikincisi ise Asri Mezarlık bölgesinde başlatıldı. Bu proje daha önce yapımı tamamlanan Asri Mezarlık önündeki ana bypass hattına bağlanacak ilave taşıyıcı hattan oluşuyor, Işıkkent Mahallesi yağmur sularını toplayacak ve ayrıca Hızırbey Mahallesi’ndeki yağmur sularını da bertaraf etmiş olacak.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün -5 derecede sürdürdüğü yağmur suyu bypass hattı çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaları ‘yağmur suyunda son hamle’ olarak nitelendirdi ve Isparta’nın su baskınlarından tamamen kurtulacağını söyledi.

Asri Mezarlığın güney bölümünde yapılan çalışmalarla ilgili olarak daha önce ‘birkaç noktamız kaldı’ dediğini hatırlatan Başkan Günaydın, bunlardan birisinin şu anda sürdürülen çalışma olduğunu aktardı. Bu kış ayında toplam 5 km’lik yağmur suyu bypass hattı yapacaklarını daha önceden açıkladıklarını ve bunların ilkini Gülkent Devlet Hastanesi, Askerlik Şubesi önünde gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Günaydın, “Şu anda sürdürdüğümüz çalışma bir önceki yapmış olduğumuz çalışmayla da bağlantılı. Buradaki çalışmamız Işıkkent Mahallesi’ndeki suları toplayacak ve yine Hızırbey Mahallemizi de rahatlatan bir çalışma olacak. Burada toplanan sular Çünür’de bulunan Lagos Deresi’ne deşarj edilecek. Yine bu çalışmanın tamamlanmasıyla daha önce rahatlatmış olduğumuz Özkanlar Kavşağımız ve Yılanlı Sokağın tüm sorunları da ortadan kalkmış olacak” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yağmur suyu hat çalışmalarıyla daha önce Gülistan Mahallesi’nin rahatlatıldığını, mevcut çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Gülistan’ın daha da rahatlatılmış olacağını belirtti. Daha önce ‘son hamlelerimiz’ dediğini hatırlatan Başkan Günaydın, “Bu çalışmalarımızda sonuca ulaştık. 4 seneden buyana bu konuya büyük ağırlık verdik. Altyapıda 81 ile örnek olacağız demiştik ve bu da gerçekleşmiş oluyor Bu çalışmalarımızla Isparta’mız su baskınlarından kurtulmuş oldu. Isparta’mıza yapılan bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...