‘’Daldan dala konan birinin böyle bir açıklama yapması normal’’

19 Şubat 2015 16:44

CHP Milletvekili aday adayı Mustafa Ceyhan’ın ‘’AKP bir milli görüş hareketedir’’ söylemini eleştiren SP Milletvekili aday adayı Gençay, ‘’Siyaseti bilmiyor ve milli görüşü tanımıyor. Siyaseti bilmeden sahaya inmesin. Hangi partinin hangi görüşte olduğunu bilmezse kendine yazık eder’’ dedi.

Saadet Partisi Milletvekili aday adayı Cevat Gençay, CHP Milletvekili aday adayı Mustafa Ceyhan’a sert çıktı. Ceyhan’ın ‘’AKP bir milli görüş hareketidir’’ söylemini eleştiren Gençay, Ceyhan’ı siyaseti bilmemekle suçladı. Ceyhan’ın bu düşüncesiyle AKP’ye hizmet ettiğini öne süren Gençay, şunları söyledi;

‘’SİYASETİ BİLMEDEN SAHAYA ÇIKARSA KENDİNE YAZIK EDER’’

‘’Mustafa Ceyhan arkadaşımız CHP’den aday adayı olmuş. Daha aday adaylığı çalışması yaparken AKP’nin bir milli görüş hareketi olduğunu söylemiş. Bu arkadaşımız bu konulara değinmemesi, parti içindeki kendi sıralamasına değinmesi gerekirken daha şimdiden yanlış siyaset yapmaya başlamış. Tabii ki yanlış yapması doğru. Çünkü şimdiye kadar daldan dala konmuş. Daha önce Demokrat Parti ve DTP’de görev yapmış. Şimdi CHP’de yapıyor. Bundan sonra nerede yapacağı belli değil. Siyaseti bilmiyor ve milli görüşü tanımıyor. Milli görüş bir markadır, herkes kullanamaz ve her yerde satışa sunulmaz. Milli görüşün markası da bugün Saadet Partisi’ne aittir. Aslında bu söylediği AKP’ye de bir hakarettir. Onlar biz muhafazakâr demokratız diyorlar. Bu arkadaş da siz milli görüşçüsünüz diyor. Milli görüşçü olsalar bunları yapmaları mümkün değil. Bu arkadaşımızın milli görüşü tanımadığını görüyoruz. Gelsin bize bir anlatalım da tanısın. Veya siyaseti anlasın öyle çıksın sahaya. Hangi partinin hangi görüşte olduğunu bilmeden çıkarsa kendisine yazık eder.

‘’YAPTIKLARI MUHALEFETLE KENDİLERİ DEĞİL İKTİDAR BÜYÜYOR’’

Aslında CHP ile AKP birçok şeyde aynı görüşteler. Hepsi Avrupa Birliği’ne gireceğiz diye çırpınıyorlar. Savundukları bugünkü ekonomik sistem, kapitalist sistem. Hiçbir ayrıcalıkları yok. Faizi savunuyorlar. Eleştiriyorken kendi partisini de eleştirmesi lazım. 12 yıldır muhalefet yapıyorlar. Yaptıkları muhalefette kendileri büyümüyor. İktidar büyüyor. Bilinçsiz siyaset yapıp alternatif sunamadıkları için halk bunlara oy vermiyor. 100 bin oy hedefimiz var demiş. Son dönemde Isparta, CHP Milletvekilini çok iyi tanıdı. Çok büyük işler yaptı. 100 bin değiş 300 bin oy beklemesi gerekir. Yanlış rakam verdi. Hedefi yanlış koymuş. Çünkü Ispartalı bu milletvekilini iyi tanıdı, faydalarını gördü. Ben arkadaşın hedefini büyütüvereyim.

‘’CHP BİLE KURTULUŞU MİLLİ GÖRÜŞTE BULDU’’

Bir de milli görüşte çalışmış insanlardan CHP medet bekliyor. Hangi görüşten olursa olsun getiriyor genel başkan yardımcısı yapıyor. Mehmet Bekaroğlu gibi milli görüşte çalışan kişiyi genel başkan yardımcı yaptılar. O bile kurtuluşu milli görüşte çalışmış usta ve işçilerden faydalanmaya çalışıyor. Ama bizim aday adayı kardeşimiz bunu idrak edememiş. AKP milli görüş hareketi falan değil. Kendisi de gömleği çıkardık diye itiraf ediyor. Bugün kapitalist sistemin büyük Ortadoğu projesinin hizmetkârıdır. O yönden eleştirirse doğru söylemiş olur. Ama AKP milli görüş hareketi derse AKP’ye çalışmış olur. Zaten CHP’nin yaptığı bu. Aynı kafa, aynı mantık.’’

 

 

Bu haber 807 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...