İş güvenliği semineri verildi

19 Şubat 2015 16:40

Isparta Belediyesi bünyesinde oluşturulan İş Güvenliği Birimi, müdürlükler tarafından görevlendirilen çalışan temsilcilerine yönelik personele eğitim verdi.

Isparta Belediyesi Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi sorumlusu Osman Tekkanat tarafından verilen seminerde personele çeşitli konularda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Isparta Belediyesi Sağlık Müdürü Oğuz Başaran açılış konuşmasında 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında müdürlükleri bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi’nin oluşturulduğunu, bugüne kadar bir takım çalışmalar yapıldığını ve bundan sonrada ilgili mevzuat kapsamında nasıl bir yol izleneceğinin belirleneceğini söyledi.

Isparta Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Osman Tekkanat ise kanun ile ilgili bilgilendirmelerde bulunurken, işveren ve çalışanların durumları hakkında açıklamalarda bulundu. Müdürlükler tarafından belirlenen personele birimlerindeki eksiklikleri tespit etmelerini, görüş öneri ve isteklerini bildirmelerini isteyen Tekkanat, İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu. Verilen seminerde Temel İş Sağlığı ve Güvenliğinin tanımını yapan Tekkanat, iş kazaları, meslek hastalıkları, işçi ve işveren yükümlülükleri ile işçilerin ve işverenin görev ve sorumlulukları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...