Ceyhan, muhtarlarla biraraya geldi

14 Şubat 2015 10:44

CHP Isparta Milletvekili aday adayı Mustafa Ceyhan dün sabah Muhtarlarla kahvaltı yaptı.

Barida otelde gerçekleşen kahvaltıya merkezdeki tüm muhtarlar katıldı. Kahvaltıda bir konuşma yapan Isparta Muhtarlar Derneği başkanı Mehmet Gönül şunları söyledi “Mustafa bey 40 yıllık arkadaşımız, Ispartanın öz evladıdır. Ankara’da kendisine ulaşan Ispartalıların % 99’nun işini görmüş ve bundan sonrada göreceğine inandığımız bir kardeşimiz. Tabi kendisi Üniversite mezunu siyasetde yeni olmayan, çekirdekten yetişmiş, uzun yıllar Süleyman Demirel’le birlikte siyaset yapmıştır. Kapısını çalıpta değil, kırarak girebileceğimiz bir insan, Böyle bir milletvekili gönlümüzden geçen bir aday, çünkü bizi tanıyan herkesin ismini tek tek bilen bir arkadaşımız, inşallah Isparta’da böyle arkadaşlarımız seçilir ve Isparta’nın sesini Ankara’da duyurur. Mustafa arkadaşımız milletvekili olmasa bile bizi milletvekili gibi ağırlayıp her konuda yardımcı oldu ve bundan sonrada olacaktır. İnşallah Allah nasip eder ve hayırlısı ise bizde kendisini destekleriz, hayırlı olsun” dedi.

Daha sonra muhtarlara hitaben bir konuşma yapan CHP Isparta Milletvekili aday adayı Mustafa Ceyhan şunları söyledi.

 “Bu davetime icap ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Kampanyaya dün başladım ve resmi dilekçemizi parti örgütümüze verdik. İlk ziyaretimi rahmetli dedem ve babamın mezarlığına giderek başladık. Biz bu coğrafyanın insanıyız, benim tarzım herkesin bildiği, gördüğü gibi değil!... Bizim bir farkımız olmalıydı, beni çoğu arkadaşınız yakınen tanır, yıllarca Süleyman Demirelin gençlik kolları başkanlığını yaptım. Isparta’da DYP’nin yüzde 78 oy aldığı dönemlerde siyaset yaptım. Demirel’i meydanlarda takdim eden, 50-100 bin kişiye hitap eden bir kardeşinizim.  Süleyman Demirelden sonra siyasetde dengeler değişti ve bir süre işimize gücümüze döndük, siyasetin içindeydik ama aktif olmadık, son seçim öncesi benim aday olmamı isteyen arkadaşları kıramayarak bugün sizlerin karşısındayım. İstanbul, Ankara, Nazilli ve Eskişehir de işlerim var, inşaat işleri ile uğraştım, öğrenci yurtlarım var. 17 yaşından itibaren kendi ekmeğini kazanmaya çalışan bir kardeşinizim, siyaset yapmak zor iş, başkaları gibi emekliliğimi tamamlayarak birde siyaset yapayım düşüncem olmadı, siyaset gençken yapılır. Şartlar bugün siyaset yapmam gerektiğini gösterdi, Türkiye çapında büyük işler yaptım, büyük holdinglerde genel müdürlük yaptım. Mevzuatları çok iyi bilirim. Dünyadaki bütün otoparkları inceledim, ticari gayrimenkul geliştirme işi yaptım, bu tecrübelerimi yurt içi ve yurt dışında kazandım. Türkiyedeki birçok cemiyet, dernek ve klüplerde üyeliğim var, sosyal çevrem çok fazladır, Türkiye çapında birçok eşim dostumuz vardır, elimiz kolumuz her yere uzanır, özellikle iktidarlar döneminde binlerce arkadaşımızın işini Ankarada çözmüşümdür, bugün hangi kuruma gitseniz mutlaka bir tanıdığım çıkar. Muhalefette bile olsam iktidardakiler kadar iş yaptırırım. Beni tanıyanlar, benim o dönemlerimi bilir, herkese iyilik, dostluk yaptım, şimdi bunları biçmenin zamanı. Neden CHP diyebilirsiniz? Dedem 1946’da Demokrat partiyi kuran beş kişiden birisi, Babam AP’de çalışmış, Annem kadınlar kolu başkanlığı yapmış bir ailenin çocuğuyum. Merkez partilerin durumu belli, taraflar belli oldu. Türkiye hayallerim ve şahsi düşüncem bugün bu tarafta siyaset yapmam gerektiğini ortaya koydu. Bu kampanyada şunun altını çizmek istiyorum. Ben Cumhuriyet çocuğuyum. İyi bir eğitim aldım, ODTÜ’ni bitirdim, tüm bunlar bana Cumhuriyetin imkanlarıdır. Ben kendimi Atatürk çocuğu kabul ediyorum. Bugün ülkemizde birşeylerin ayrıştığını görüyorum. Ben milliyetçi muhafazakar ve vatansever bir insanım. Atatürkçülüğümden, milliyetçiliğimden, Cumhuriyet değerlerimi sorgulatmam. Bu seçim Türkiye’de sisteminin değiştirilip değiştirilmeyeceğinin belirleneceği bir seçim olacak. Türkiye de şuanda bir sistem tartışıyor, Türkiyenin rejimi Cumhuriyet mi olacak, yoksa saltanat mı gelecek? bunlar gizli saklı şeyler değil, şuanda tartışılıyor.

Türkiye seçimi bir Cumhuriyet seçimidir. Sizlerde, vatandaşlarda oy verirken buna göre karar vereceksiniz. Benim bugün CHP’de siyaset yapma sebebim bu. Isparta’da 300 bin seçmenin % 33 benim gibi düşünüyor,  Başbakan, Cumhurbaşkanı açıkca söylüyorlar; 400 milletvekili alalım ve başkanlık sistemini getirelim diyor, bu seçim bu noktada çok önemli...

Ben Cumamı kaçırmam, Ramazanda orucumu tutarım, Allah nasip ederse Hac’ca da giderim, inancım vardır ama başkalarının inancınıda sorgulamam...Görev bana verilirse layıkı ile yapmaya çalışırım, hayatımın en verimli çağında bu işi memleketime adamak istiyorum. Desteklerinizi ilgi ve alakalarınızı bekliyor, hepinize katılımlarından ötürü teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Bu haber 835 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...