“Vatandaşlar nezdinde gereken sempatiye sahip olmak”

14 Şubat 2015 10:43

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, milletvekili adayı olacak kişilerde aranacak kriterleri sıraladı: “Parti ilkelerini kavramış, ülkenin gidişatını ve hedeflerini yakalamış, vatandaşların nezdinde gereken sempatiye sahip, onların beğenisini ve takdirini kabul edebilecek, hem ülkeye hem de Isparta'ya hizmet edebilmeli.”

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, partisinde milletvekilliği aday adaylığı başvuru sürecinin başladığını duyurdu. Sürecin 20 Şubat’a kadar devam edeceğini belirten Zabun, milletvekili adaylık kriterlerini açıkladı. Adaylıkla ilgili değerlendirme süreci hem genel merkez hem de Isparta'da yoğun bir şekilde gerçekleştirileceğinin altını çizen Zabun, varılan karar doğrultusunda milletvekilliği aday listesini 7 Nisan’da YSK’ya sunacaklarını duyurdu.

İŞTE KRİTERLER

Partinin uyguladığı kriterleri sıralayan Zabun, “Parti ilkelerini anlamış, kavramış ve geleceğe dair, ülkenin gidişatını ve hedeflerini yakalamış, gerekli birikim ve tecrübeye sahip, vatandaşların nezdinde gereken sempatiye sahip, onların beğenisini ve takdirini kabul edebilecek, yine hem ülkeye hem de Isparta'ya hizmet edebilecek bir aday kadrosuyla çıkma hedefindeyiz. Bu çerçevede gerekli değerlendirmeyi yaparak en doğru sonuca ulaşılacaktır” dedi.

“HEDEFİMİZ; DARBE ANAYASASINI

DEĞİŞTİRECEK ÇOĞUNLUĞU TEK BAŞIMIZA SAĞLAMAK”

Öte yandan daha önceki süreçte Anayasa değişikliği ile ilgili çok gayretli çalışmalar ortaya koyduklarını fakat meclisteki tablodan dolayı muhalefetin bu işin önünü kestiğini ileri süren Zabun, hedeflerini şu şekilde açıkladı; “Türkiye artık bu dar gelen deli gömleğini üzerinden söküp atmak zorunda. AK Parti’nin Türkiye'de bütün millete borcu ve yükümlülüğü vardır. Bu deli gömleğini çıkarıp atmak AK Parti'nin temel hedeflerinden bir tanesidir. Mademki muhalefet partilerin böyle bir tutumu var, yani hala darbe anayasası ile devam etme tavırları var, o halde AK Parti tek başına değiştirecek çoğunluğu milletinden talep edecektir. Milletimiz bu çoğunluğu verdiği takdirde bu darbe Anayasasından kurtulacağız. Ülke olarak hedeflerimizle ilgili sonuca ulaşmak için ayağımızdaki prangayı söküp atacağız. Bu yetkiyi bu millet AK Parti'ye verecektir. Çünkü millet her şeyi görmektedir. Millet, kimin hizmet noktasında hassasiyet gösterdiğini çok iyi bilmektedir. AK Parti, siyasi hayata başladığı tarihten itibaren defalarca milletin bireylerinde soru işaretleri oluşturma adına çok ciddi manipülasyonlarla karşı karşıya kaldı. Önümüzdeki süreç içerisinde suni sorunlarla boğuşmak yerine Türkiye'nin çok daha üst noktalarda hem demokratik hem de ekonomik anlamda yer alacağı yeni bir süreç içerisine giriyoruz.”

 

Bu haber 807 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...