ANKA Çocuk Destek Programı´nın tanıtıldı

11 Şubat 2015 19:15

Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Yakup Kütük, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Düzenlemiş olduğu suça sürüklenen ve suçun mağduru çocuklara yönelik geliştirilen yeni proje ANKA Çocuk Destek Programı'nın tanıtım toplantısına katıldı.

ANKA Çocuk Destek Programı kapsamında 33 ilde 62 Çocuk Destek Merkezi var. Bu destek merkezlerinin birinin Isparta’da olduğunu belirten İl Müdürü Kütük, “Çocuk Destek Merkezi son derece önemli kuruluşlar zinciri. Çünkü buralarda rehabilitasyon ihtiyacı olan çocuklarımız, bir çocuğun başına gelebilecek en ağır travmayı yaşamış çocuklarımız, bunun etkilerini tek başına kaldırmak mecburiyetine kalan çocuklarımız. Çocuk Destek Merkezi, istismara uğramış, yetişkinler tarafından suça sürüklenmiş, sokakta yaşamak zorunda kalmış ve sokağın her türlü risklerine maruz kalmış, madde bağımlısı olmuş çocukların rehabilite edildiği merkezler” dedi.

Suça sürüklenen ve suçun mağduru çocukların maruz kaldıkları travmalardan kurtarılmalarının yanı sıra hayata daha sıkı tutunmaları hedeflediklerini belirten İl Müdürü Kütük, “Hedef kitlemizdeki çocuklarımızın aile ortamı yaratma ve bundan sonraki hayatlarını kendi başlarına organize edebilme becerisini kazanmalarını hedefliyoruz” dedi.

Bu haber 740 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...