Cumhuriyet Bayramına ‘erken prova’

23 Ekim 2012 20:01

29 Ekim Pazartesi günü kutlanacak olan Cumhuriyetimizin 89. Yıldönümü kutlamalarının genel provası Kurban Bayramı nedeniyle 3 gün önceden yapıldı. Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemde kutlamaya hazırlandığımız Cumhuriyet Bayramının dün yapılan genel provası izleyenleri gururlandırdı.

Dün saat 10.00’da başlayan ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldırım ile askeri yetkililerin nezaretinde  genel prova gerçekleştirildi. 

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Prova geçit töreni ile sona erdi. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldırım, 29 Ekim Pazartesi günü yapılacak olan  Cumhuriyet Bayramında bir aksaklığa meydan vermemek için, provada gördüğü aksaklıkları ilgilileri uyararak hemen düzeltti.

3 GÜN ERKEN YAPILAN PROVA

Her yıl 29 Ekim’e 2 gün kala yani genelde 27 Ekim tarihlerinde yapılan Cumhuriyet Bayramı provası bu yıl yarın başlayacak ve 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı nedeniyle 3 gün öne alındı. Kurban Bayramı araya girmeseydi prova 26 Ekim Cuma günü yapılacaktı. Kurban Bayramı 28 Ekim Pazar günü sona erecek ve 29 Ekim Pazartesi günü ise Cumhuriyet Bayramı kutlanacak. 

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...