“Ezber yok, yaşayarak öğrenme var”

5 Şubat 2015 15:49

33 milyon TL’ye mal olan yeni TED Koleji  1108 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verecek. İçinde 3D özel sınıfı, yarı olimpik yüzme havuzu, e-kütüphane gibi özel imkânları barındıran  TED Koleji, eğitimde çıtayı zirveye taşıyacak.

Yıllardır ilimizde eğitim hizmeti veren TED Koleji, Eğirdir Yolu üzerindeki yeni yerine taşındı. Yarıyıl tatili nedeniyle kayıt almaya başlayan TED Koleji’ne ilgi büyük. 33 milyon TL’ye mal olan yatırım 38 Bin 800 m2 arsa üzerine kuruldu. Yatırımın büyük bölümünü Dr. Şevket Demirel karşıladığı TED Isparta Kolejinde 60 hissedar bulunuyor.

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ’NİN (TED) YENİ BİLİM YUVASI

‘Eğitimde Türkiye’nin En İyi Projesi’ seçilen TED, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’ndan E- Kütüphane’ye; İngilizce- Almanca öğretiminden Tenis Kortu’na kadar yüzlerce farklı müfredat ve donanım içeriyor. Kolejle ilgili önemli ayrıntıları aktaran TED Isparta Kurucu Temsilcisi Mustafa Çobaner, ‘’Bizde sabit sınıf yok. Öğrenciler her dersi farklı dershanelerdeki koşullarda işler. Öğrenciye ‘görsel, işitsel ve kinestetik zekâya’ göre bire bir şekilde eğitim programı hayata geçirilir” dedi. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanların (PDR) öğrencinin sözel, sayısal ya da kinestetik zekâ haritasını çıkardığını anlatan Çobaner, ‘’Bu teknik sadece bizde var. Özel ‘3D’ Dersliği’nde de soyut kavramları somut şekilde öğretiyoruz. Ezber yok. Yaşayarak öğrenme var” şeklinde konuştu.

İŞTE YENİ TED KOLEJİ’NİN ÖZELLİKLERİ

Kampus: 38 Bin 800 m2

Derslik: 41

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu: 2

Açık/ Kapalı Spor Tesisleri: 8

Konferans Salonu: 500 kişi/ kapasite

Kütüphane: 2

E- Kütüphane: 1

Laboratuvar: 5

3 D Özel Derslik: 1

Akıllı Sınıf

Öğretmen: 62

Öğrenci kapasitesi: 1.108

Bu haber 1344 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...