“Isparta’ya pozitif ayrımcılık yapacağız”

4 Şubat 2015 17:47

BAKA'nın yeni Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, Kalkınma Ajansları’nın özel sektör mantığı ile çalışması gerektiğine değinerek, “Kalkınma ajansları aslında içinde bulundukları bölgelerin birer düşünce kuruluşu olmalı, bilgi üretmeli ve bu bilgiyi uygulayarak hizmet ettikleri bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmalı” dedi.

BAKA'nın yeni Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen dün gazetecilerle bir araya geldi. Özen, kalkınmada yerel inisiyatifin önemine işaret ederek “Yenilikçi, bilgi ve gerçek verilere dayalı nokta atışları yapmak istiyoruz” dedi. BAKA'nın Isparta, Burdur ve Antalya'ya bütüncül bir bakış açısıyla yaklaştığını kaydeden Özen, kendisinin özel sektör, kamu ve global şirket kalkınma yönetimi konusunda tecrübeleri olduğunu ve bu tecrübelerin bölgeye önemli katkılar sağlayabileceğini söyledi.

“BAKA YEREL YÖNETİMLER VE KAMU ARASINDA BİR MEKANİZMA OLACAK”

BAKA'da yeni bir döneme imza atacaklarını kaydeden Özen şunları söyledi; “10 yıldan fazla Birleşmiş Milletler Kalkınma programında kalkınma üzerine deneyimlerim var. Avrupa Komisyonunda çeşitli programlarında yer aldım. Dünya Tarım ve Gıda Örgütlerinde çalıştım. Sonunda sizlerle birlikte oldum. Kamuoyu belki farklı yaklaşabilir çünkü Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği kamudan veya akademik kesimden gelen insanlar fakat Sayın Bakanımızın dediği gibi kalkınma ajansları kamu kuruluşları olmasına rağmen çalışma prensipleri birazda özel sektör gibi. Çünkü kamu hizmetini zaten İllerde Valiliklerimiz ve onlara bağlı kamu kuruluşları veriyor. Burada bir açık oluşuyor yani yerel yönetimler ve kamu arasında bir mekanizma olmalı ki Sayın Bakanımızda belirttiği gibi kalkınma ajansları bu mekanizmayı, bu işlerliği sağlayacak bir yapı ile birlikte hizmete sunuluyor.

“NOKTA ATIŞI YAPACAĞIMIZ PROJELER HEDEFLİYORUZ”

Kalkınma Ajansları özel sektör mantığı ile çalışmalı, sadece kamunun yapısı gereği nasıl çalıştığını biliyoruz. Daha esnek çalışmalı, hizmeti daha hızlı bir şekilde ulaştırmalı. En önemlisi kalkınma ajansları aslında içinde bulundukları bölgelerin birer düşünce kuruluşu olmalı, bilgi üretmeli ve bu bilgiyi uygulayarak hizmet ettikleri bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmalı. Biz de bu anlayış ile geldik. Dolayısıyla ben daha önceki Birleşmiş Milletlerde çalıştığım zaman tabii ki çeşitli kamu kuruluşları ile çalıştım ve içinden gelmiş biri olarak düşünebilirim. Aynı zamanda özel sektörle de çalıştığım için özel sektör perspektifine de sahibim. Uluslararası kuruluşlarla da çalıştığım için böyle bir tecrübemde var. Dolayısıyla üçünü de birleştirdiğimizde sanırım içinde bulunduğumuz bölgeye çok daha iyi hizmet edeceğimi umuyorum. Bundan önceki dönemde çalışan arkadaşlarımıza da hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Artık yeni bir dönem başlıyor. Yeni dönemde de bayrağı devraldık bu bayrak belli bir yere gelmişti, biz de daha ileriye taşımayı düşünüyoruz. Daha yenilikçi bir yaklaşımla bilgiye dayalı, gerçekten ihtiyaç analizleri yaparak nokta atışı yapacağımız projeler hedefliyoruz.”

“ISPARTA’YA POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIZ”

Ayrıca kalkınmanın mutfağından geldiğini kaydeden Özen, kalkınmada yerel inisiyatiflerin önemli olduğunun altını çizdi. Antalya ve Isparta arasında önemli bir gelişmişlik farkının olduğuna değinen Özen, bu farkı ortadan kaldırmak için adımlar atacaklarını, Antalya'nın zaten koşan bir şehir olduğu tespitini yapan BAKA Genel Sekreteri Özen, "Burada Isparta'ya bir pozitif ayrımcılık söz konusu olacak” şeklinde konuştu.

Bu haber 773 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...