‘’Dereboğazı yolu yapılmadığı sürece Isparta’ya yatırım gelmeyecek’’

3 Şubat 2015 18:38

ITSO Başkanı Başdeğirmen, ekonomik girdi ile Dereboğazı Yolu’nun birbiriyle bağlantılı olduğunu söyledi. Yolun tek yönlü, dar ve virajlı olmasının bu anlamda sorun oluşturduğunu bildiren Başdeğirmen, ‘’Hangi yatırımcıyla görüştüysek bize Dereboğazı yolunu bahane ediyorlar’’ dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Dereboğazı yolunun Isparta için hayati önem taşıdığına vurgu yaptı. Bu konuda defalarca açıklama yapıldığını ve yol tamamlanıncaya kadar da yapılacağını belirten Başdeğirmen, ‘’Neden bu yolun üzerinde bu kadar çok duruyoruz? Yolun ekonomik yönü var çünkü. Isparta havaalanına yılda 62 bin İranlı turist iniyor. Bunlar Antalya’ya transfer ediliyor. Biz de transfer eden firmalarla görüşüyoruz. Buraya gelmeleri, burada yemek yemeleri veya ürünlerimizi satma konusunda soru sorduğumuzda bize yolu bahane ediyorlar. Yolun tek yönlü, dar, virajlı olması sorun oluşturuyor’’ dedi.

‘’EXPO 2016’YI FIRSATA ÇEVİRELİM DEDİK KARŞIMIZA BU YOL ÇIKTI’’

Öte yandan eskiden Dereboğazı yolundan Denizli ve Pamukkale’ye tur otobüslerinin geçtiğini ancak yol nedeniyle artık gelmediklerini ifade eden Başdeğirmen, ‘’Ayrıca EXPO 2016 için Isparta’ya turist getirebilir miyiz diye görüştük karşımıza bu yol sorun olarak çıktı’’ diye konuştu.

‘’BU KADAR KONUŞMADAN SONRA YOLUN GECİKECEĞİNE İNANMIYORUM’’

Dereboğazı’nın sosyal ve ekonomik açıdan önemli bir yol olduğuna dikkat çeken Başdeğirmen şöyle devam etti; ‘’Kazalar bu yolda çok oluyor. Tek yön olduğundan hatalı solama, süratler kazaları hızlandırdı. Isparta’nın Antalya’ya bağlantı yolu olması kamyon ve TIR yolu da oluyor. Bu nedenle çok tonajlı araçlar için yeterli değil. Bölünmüş yol olması gerekiyor. Sayın Baklanımız geldiğinde yapılacağını söyledi. Isparta’dan 17 km, Antalya’dan da aynı mesafe şuanda yapılıyor. Arada kalan 80 km de önemli bizim için. Şuanda bu kadar yoğun olan hiçbir yol tek taraflı değil. Bir an önce bölünmüş olmasını arzu ediyoruz. Geçtiğimiz hafta meclis ve yönetim olarak Ankara’da bir programımız vardı. Orada Karayolları Genel Müdürüyle görüştük. Projenin yapıldığını ve ihale hazırlığında olduklarını söylediler. Şuanda proje yarıya gelmiş. Diğer yarısı bittikten sonra ihale edileceği karayolları genel müdürü bize aktardı. Bakanımız da söyledi, milletvekillerimiz de söylüyorlar. Bu kadar konuşmadan ve sözden sonra artık gecikeceğine inanmıyorum. Bu sorunun çözüleceğine inanıyorum.

‘’BALADIZ KAVŞAĞI DA DÜZELTİLMELİ’’

Son olarak Baladız Kavşağı da Isparta için uygun değil. Bizim sınırlarımızda olması nedeniyle tali, ters dönüyoruz. Baladız’daki yolun normal hale getirildiğini ve 2-3 bin aracın daha girdiğini düşünün o yol kaldıracak değil. Hem Dereboğazı yolunun hem de Baladız Kavşağı’nın normale dönmesi gerekir.’’

Bu haber 784 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...