“Şehirde ne hizmetler varsa köylerimize de aynı hizmetleri götürülmek boynumuzun borcu”

22 Ocak 2015 15:53

İl Genel Meclisi AKP Grup sözcüsü Nail Yaşar Akgül, MHP Grubunun borçlanma konusuna yaklaşımını sert bir dille eleştirdi. Herkesin söylenenleri kendisi açısından değerlendirip öyle anladığına dikkat çeken Akgül, ‘’Biz bunu daha önce defalarca söyledik. Şehirde ne hizmetler varsa köylerimize de aynı hizmetlerin götürülmesi boynumuzun borcu. Biz 2015 bütçemizi yaptık. Bu bütçe içerisinde köylere hizmetlerin ödeneklerini koyduk. Ama kısa süre içerisinde daha iyi netice almanın yolları var. Bunları da kullanmamız gerekiyor’’ dedi.

“GELEN ÖDENEKLERİ BÜTÇE DIŞINA ÇIKARTIYOR GİBİ BİR

SUÇLAMAYLA KARŞILAŞIRSAK BUNUN CEVABINI VERMEK ZORUNDAYIZ”

Öte yandan Meclisin saygınlığından bahsettiklerini ve kurumsal yapının saygınlığının daha önemli olduğunu savunan Akgül, ‘’Söylediğimiz sözleri mutlaka beynimizde tasarladıktan sonra bunun nereye gideceğini düşünerek söylememiz gerekiyor. Biz gelen ödenekleri bütçe dışına çıkartıyor gibi bir suçlamayla karşılaşırsak bunun cevabını vermek zorundayız. Merkezi bütçeden yeterli ödenek gelmediği denildiği zaman bunun belgesini ortaya koymak zorundayız. Biz bunları söylediğimiz zaman arkadaşlarımız değişik anlıyorlar ve toplantıyı terk ediyorlarsa onların sorunlarıdır’’ diye konuştu.

“TOPLAM 940 BİN TL BORCUMUZ VAR”

Akgül son olarak ‘’Özel İdare’nin İller Bankası’na toplam 940 bin 482 lira borcu var. bu borç da 2016 Ocak itibariyle ödenmiş olacak. Isparta İl Özel İdarenin ödenmemiş başka borcu yoktur’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 931 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...