Belediye’den Kompozisyon yarışması

20 Ocak 2015 17:22

Isparta Belediyesi öncülüğünde Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı dolayısıyla ‘Bugünümüzü Borçlu Olduğumuz Kahraman Atalarımıza Mektup’ konulu kompozisyon yarışması düzenleniyor. Kompozisyon yarışması ilk, orta, lise ve dengi okullar olmak üzere üç kategoride düzenlenecek. Kompozisyonda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek, ayrıca okullardan gelecek olan mektuplar kitap haline getirilecek.

Isparta Belediyesi’nin öncülük ettiği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile okullarında destek verdiği  ‘Bugünümüzü Borçlu Olduğumuz Kahraman Atalarımıza Mektup’ konulu kompozisyon yarışması kapsamında, belediye başkanlık makamında Isparta merkezdeki okullara içerisinde 16 ciltlik Çanakkale Destanı Çizgi Romanı ile Çanakkale Destanı Belgesel Çizgi Romanı takdim edildi.

Belediye Başkanlık Makamında gerçekleşen kitap takdimine Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Ömer Çoban ile birlikte Mehmet Akif Ersoy, Ülkü ve Cumhuriyet İlkokulları, Mavikent, Iyaş Selçuklu, İmam Hatip Ortaokulları, Gülkent, Şaik ve İmam Hatip Anadolu Liselerinin okul idareci ve öğrencileri katıldı.

Çanakkale Zaferi’nin Türk Milleti açısından çok özel ve anlamlı olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı dolayısıyla bir yarışma düzenlediklerini söyledi. Yarışma kapsamında öğrencilerin kahraman atalarımız için bir mektup yazacaklarını söyleyen Başkan Günaydın, yarışmada kategorilerine göre ilk üçe giren mektuplar ile yine okullardan gönderilecek ilk üç eserin kitap haline getirileceğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Kahraman atalarımız, Çanakkale’de bayrağı düşürmemek, onurumuzu korumak için canlarını feda ettiler. Bizler varlığımızı borçlu olduğumuz bu gerçek kahramanlarımızı yeterince tanıyor muyuz? Ulu Önder Atatürk ‘Milli benliğini bilmeyen milletler, başka milletlerin avı olurlar’ demiştir. Size armağanımız olan ‘Çanakkale Destanı Çizgi Romanları’ tarihi gerçeklere uygun olarak hazırlanmıştır. Okuyalım, okutalım. Bugünümüzü borçlu olduğumuz kahramanlarımıza layık olmak dileğiyle sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından koordine edilen yarışmaya müracaatlar 18 Şubat 2015 tarihine kadar yapılabilecek. Yarışmaya ilk, orta, lise ve dengi okul öğrencileri katılabilecek. Yarışmaya katılacak olan öğrenciler 18 Şubat 2015 tarihinde eserlerini okul müdürlüklerine teslim edecek. Eserler okul müdürlüklerince değerlendirilecek ve 23 Şubat 2015 tarihinde Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne gönderilecek. Burada kurulan komisyon tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından 2 Mart 2015 tarihinde dereceye giren eserlerin kitaplaştırılması ve ödül töreni düzenlenecek.

Yapılacak değerlendirme sonrasında birincilere tam altın, Çanakkale Oyunu ve kitap, ikincilere yarım altın, Çanakkale Oyunu ve kitap, üçüncülere ise çeyrek altın, Çanakkale Oyunu ve kitap hediye edilecek.

 

 

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...