Çünürlüler Yeni Otogarı istemiyor

17 Ocak 2015 12:52

Belediye Başkanı Günaydın’ın, Yeni Otogar Projesi’ni Çünür’de uygulayacağını belirtmiş ancak Çünür halkı, arazilerini vermede sorun çıkarabileceği gündeme gelmişti. Kendi de Çünürlü olan Ziraat Odası Başkanı Kutlu, mahallenin ortak kanaatini açıklayarak ‘’Bölge tarım arazisi olduğu için betonarme yapılaşmaya sıcak bakmıyorlar’’ dedi

Isparta halkının merakla beklediği Yeni Otogar Projesi’nde mevki değişikliği olabilir. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, daha önce Yeni Otogarın Çünür Mahallesi’nde kurulacağını hatta projesini bile hazır olduğunu açıklamıştı. Günaydın projeyi açıkladıktan sonra bir de Çünür Mahallesi’nde Cemevi ve Kültür Derneği kurulması için harekete geçildiğini ancak mahallelinin arazilerini vermede sıkıntı çıkardığını aynı problemin Yeni Otogar’da da çıkması halinde projeyi iptal edeceğini bildirmişti. Günaydın, bu konuda Çünür halkına projeyi sahiplenmeleri gerektiğini bölgenin gelişmesi için yeni otogarın büyük bir fırsat olduğunu ifade etmişti.

ÇÜNÜR HALKI TARIM YAPMAK İSTİYOR

Kendi de Çünürlü olan Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, halkın genel kanısını aktardı. Isparta’tanın tek tarım mahallesinin Çünür olduğunu bildiren Kutlu, ‘’Gelse de iyi olur gelmese de iyi olur. Ben tarafsız hareket ediyorum. Bir ziraatçı olarak gelmesini hiç istemiyorum. Çünür’ün arazileri çok verimli. Isparta’nın tarım mahallesi Çünür’dür. Burası da beton yığını haline geliyor. Biz tarım kenti Isparta’da arazileri korumak istiyoruz ama sürekli araziler yok oluyor. Acil ihtiyaç yokken 1200 dekar bir numara mutlak tarım arazileri imara açıldı. Oraya gelen de yatırım için geliyor’’ dedi.

‘’MUTLAK TARIM ARAZİLERİ RANT İÇİN HEBA EDİLMEMELİ’’

Öte yandan mutlak tarım arazilerinin rant ve menfaat için heba edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Kutlu, şunları söyledi; ‘’Ulaşım yönünden Çünür artık merkez oldu. Ulaşım yönünden bakarsak da yeni otogarın Çünür’e yapılması çok doğru. Ama genel bakarsak önceden yapılan binaların bile Çünür’den kaldırılması gerekiyor.

‘’BEN KARARSIZIM AMA HALK İSTEMİYOR’’

Isparta artık öğrenci kenti oldu. Üniversitemiz dumansız bir fabrika. Öğrencilerin daha iyi hizmet alması için de terminalin Çünür’e gelmesi iyi olur. Ben şuanda kararsızım. Halkın çoğunluğu terminalin yapılacağı yere arazisi denk gelirse istemiyor. Ama komşusu benim arazim de değerlenecek diye istiyor. İnsanlar hep menfaatçi. İleri düşünülerek yapılırsa otogar olması gerekir.’’ 

Bu haber 856 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...